07:16, pon, 29. Apr

Fotografi, pozor: sodelujete lahko v fotografskem natečaju “Murve – živi spomeniki svilogojstva v Sloveniji”





Tako amaterski kot profesionalni fotografi lahko vse do konca avgusta sodelujejo na fotografskem natečaju Murve – živi spomeniki svilogojstva v Sloveniji.

Organizatorja fotografskega natečaja sta Fotoklub Maribor in Inštitut za svilogojstvo in svilarstvo RLB iz Maribora, ki sta napisala tudi pogoje sodelovanja na natečaju. Fotografije morajo biti posnete na območju Republike Slovenije, posnete pa v času trajanja natečaja. Oddaja del je možna do 31. avgusta 2023. Rezultate pa bodo objavili do 30. septembra 2023. Vsakega avtorja bodo posebej obvestili po pošti.

Nagrajene fotografije bodo objavljene in predstavljene na razstavi

V razstavnih prostorih Fotokluba na Židovski ulici v Mariboru bodo nato pripravili še razstavo, na odprtju pa podelili nagrade ter naredili projekcijo vseh sprejetih in nagrajenih fotografij. Podelili bodo tri nagrade: vrednostni bon za nakup fotografske opreme v višini 400, 200 in 100 evrov. Podelili pa bodo tudi tri priznanja. V žiriji bodo Tamas Bakony, Branislav Ritonja, Rebeka Lucijana Berčič.

Tema razstave je povezana z murvami na Slovenskem

“Murve na Slovenskem…, fotografije dreves murv s premerom debla najmanj 50 cm oziroma okoli 1,6 metra obsega, v višini enega metra nad terenom. Vsaka fotografija mora vsebovati lokacijske podatke; lokacija posnetka ali GPS koordinate,” so zapisali na spletni strani Fotokluba Maribor. Fotografije pa so lahko barvne ali črno-bele. Dovoljeni sta obrezovanje, korektura svetlobe, kontrasta in ostrine. Niso pa dovoljeni dodajanje, preselitev, zamenjava ali odstranitev slikovnih elementov. Na natečaju lahko sodelujejo amaterski in profesionalni fotografi. Vsak sodelujoči lahko odda do največ šest fotografij. Avtor z oddajo fotografij na natečaju soglaša, da organizator lahko za nagrajene in izbrane fotografije uporabi materialne avtorske pravice za svoje potrebe, za razstavo ter projekcijo na odprtju razstave in za objavo v svojih publikacijah. Moralne avtorske pravice so last avtorja. Podrobna navodila so objavljena na spletni strani Fotokluba Maribor TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.