10:45, pon, 20. Maj

Gajser in Pancar po novo vrhunsko uvrstitev v Španijo





Konec tedna bo znova sila živahen z motošportnimi dogodki. V domačih prvenstvih bomo videli dirki v mini cestno hitrostnem motociklizmu in trialu, na mednarodnem prizorišču pa nas čaka šesta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu.

Motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva, se bodo tokrat merili v Španiji. Na šesti preizkušnji tekmovanja najvišjega motokros ranga na svetu jih čaka dirka, ki jo bo gostil Lugo, in sicer Velika nagrada Galicije. Po ekstremno zahtevni in težki blatni dirki na Portugalskem, kjer je Tim Gajser kljub smoli in napaki po dobrem štartu v drugo vožnjo uspel prevzeti rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku razreda MXGP, se zdaj nadeja boljših pogojev za dirkanje.

Dirka, kakršna je bila v Aguedi, je loterija. Lahko se izteče zelo dobro ali pa tudi obratno. Motokros je zelo zahteven in težak šport. Dejansko ne veš, kaj bo, dokler ti sodnik v cilju ne maha z zastavo, da je konec dirke. Lepo je biti vodilni v skupnem seštevku, ampak na koncu sezone želimo biti na tem mestu vsi, ki tekmujemo. Upam, da vsi ostanemo zdravi in nadejam se novih dobrih bojev na progah, ki so še pred nami, je po četrtini sezone in petih dirkah svetovenga prvenstva povedal Gajser po preizkušnji na Portugalskem. V bitki za nove dragocene točke in čim boljšo skupno razvrstitev v razredu MXGP bo tudi Jan Pancar.

Blatna in deževna Agueda mu je prinesla imenitno 9. mesto v prvi vožnji, kar je zanj rezultat kariere v razredu MXGP. Lugo bo za Pancarja znova nov težak preizkus zmožnosti in zmogljivosti med svetovno motokros elito, ki je novinca z lastno mikro ekipo TEM JP253 KTM Racing Team že spoznala in je s svojimi vožnjami brez dvoma nekajkrat lepo opozoril nase.

Prva vožnja dirke za VN Galicije v Lugu v razredu MXGP bo v nedeljo, 12. maja 2024, ob 14.15, druga pa se bo nato začela ob 17.10.

Vnovič tudi Peklaj

Tokrat v razredu MX2 bo tekmoval tudi Jaka Peklaj. Madi up slovenskega motokrosa je na Portugalskem v zelo težkih razmerah krotil motor s prostornino do 250 kubičnih centimetrov v okviru dirke evropskega prvenstva. Zdaj se bo preizkusil v še bolj izostreni in zahtevni konkurenci, v kateri bo predvsem nabiral izkušnje. Tekmeci tu ne poznajo milosti, zato bi Peklaju kakršnakoli točka za svetovno prvenstvo pomenila izvrsten dosežek.

Prva vožnja dirke za VN Galicije v Lugu v razredu MX2 bo v nedeljo, 12. maja 2024, ob 13.15, druga pa se bo nato začela ob 16.10.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.