17:32, ned, 5. Maj

Gasilska vaja na Pobrežju





Ob 110. obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Maribor – Pobrežje, so danes izvedli gasilsko vajo v kateri je šlo za prikaz gašenja požara na poslovnem objektu na Pobrežju.

prikaz gasilske vaje pgd maribor - pobrežje (2)

Gasilstvo na slovenskem ima že več kot 140 letno tradicijo. Osnovno poslanstvo gasilcev ”pomagati človeku, ki je v nesreči” je prisotno še danes.

Na območju Maribora z okolico uspešno deluje 21 prostovoljnih gasilskih društev ter 2 industrijski prostovoljni gasilski društvi, ki operativno delujejo v petih občinskih gasilskih poveljstvih in sicer v mestni občini Maribor ter občinah Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž in občine Rače–Fram. Omenjena društva so poveza v Gasilsko zvezo Maribor, katere naloge so predvsem organiziranje sodobne operativne gasilsko – reševalne dejavnosti enot, izvajanje strokovnih izobraževanj ter različnih strokovnih nalog za gasilska društva in občinska gasilska poveljstva. Zgledno je tudi sodelovanje s poklicnimi gasilci JZZPR Maribor.

Poleg zahtevnega dela na intervencija pa gasilci organizirajo tudi različne dogodke in slovesnosti namenjene tako gasilcem kakor tudi širši javnost. Tako bodo v soboto, 27. junija organizirali 26. dan gasilcev GZ Maribor. Skupaj z GZ Maribor je organizator dneva Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – Pobrežje, ki letos praznuje 110 let uspešnega delovanja, od 16h naprej na Pobrežju v Mariboru.

Program:
 VELIKA GASILSKA PARADA (sodeluje več kot 350 gasilcev ter 17 gasilskih vozil)
 PROSLAVA OB 110 LETNICI PGD MARIBOR- POBREŽJE IN 26. DNEVU GASILCEV GZ MARIBOR
 PREDAJA NOVEGA GASILSKEVA VOZILA – CISTERNE AC 16/60 PGD MARIBOR- POBREŽJE

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.