01:09, ned, 5. Maj

Gasilska zveza: Vsa donirana sredstva bodo v celoti razdeljena sodelujočim gasilskim društvom





Gasilska zveza Slovenije je na pobudo državljanov Republike Slovenije ob velikem požaru na Krasu hitro reagirala in se z vsemi mobilnimi operaterji dogovorila, da so odprli možnost vsem prebivalcem za donacije za obnovo iztrošene ali uničene opreme sodelujočim gasilskim društvom.

Vsak občan, ki pošlje SMS s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919, tako donira 5 evrov v zgoraj opisani namen. Sredstva so strogo namenska in Gasilska zveza Slovenije jih bo v celotipo sprejetem ključu razdelila med sodelujoča gasilska društva in o tem obvestila slovensko javnost.

Gasilska zveza Slovenije ima svoje organe nadzora nad porabo sredstev, kakor tudi zunanjo revizijo in prav nobene bojazni ni, da bi bila lahko sredstva porabljena v druge nameneali zadržana.

Takšna akcija ni prva in Gasilska zveza Slovenije ima s tem že izkušnje, saj je podobna akcija stekla tudi po katastrofalnem žledu v letu 2014, ko smo za vsa zbrana sredstva nabavili gasilsko opremo in jo na javni prireditvi v Logatcu tudi razdelili med društva. Tako bomo ravnali tudi tokrat.

Naj ob tem sporočimo, da se je do današnjega jutra z akcijo zbralo že 329.487 evrov SMS donacij preko operaterjev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T-2. Poleg navedenega smo prejeli še 56.430 evrov donacij, nakazanih na transakcijski račun Gasilske zveze Slovenije. Vsem
donatorjem in vsakemu posebej se ob tej priložnosti tudi zahvaljujemo, da podpirate neizprosen boj slovenski gasilcev z obsežnim požarom na Krasu.

Gasilska zveza Slovenije

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.