06:14, sob, 18. Maj

Takšne cene bencina in dizla nas čakajo v torek





V torek na podlagi gibanj cen derivatov pričakujemo pocenitve, poročajo Moje finance, ki vsak vikend pred spremembo cen pripravijo informativen izračun.

Letošnje spremembe goriv so redko bile po godu potrošnikov, a naslednji teden bi utegnilo biti drugače, če vlada ne poseže v trošarine ali marže trgovcev, izhaja iz izračunov Financ. Kjer navedejo, da opaznejše pocenitve pričakujejo pri dizlu, ki bo tako najverjetneje še naprej cenejši od bencina.

Pocenili bi se naj dizel, bencin in kurilno olje

V zadnjih 14 dneh, ki so pomembni za določitev regulirane cene bencina in dizla, pri obeh energentih opažamo pocenitve. Dogajanjem na trgu nafte – ta se je v zadnjem 14-dnevnem obdobju pocenila za približno pet odstotkov -, opazneje sledi cena dizla.

Ob tem pri Financah ocenjujejo, da se bodo regulirane cene znižale za približno štiri cente in se tako spustile pod mejo 1,50 evra. Če se napoved izkaže za pravilno, bo to najnižja cena v zadnjih dveh mesecih in pol.

Pri bencinu pričakujejo nekoliko manj izrazito pocenitev, v višini približno enega centa in pol. Po osrednji napovedi bi se cena litra utegnila znižati pod 1,55 evra za liter.

Tudi pri kurilnem olju pričakujemo znižanje cene za približno štiri cente.​

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.