21:50, tor, 7. Maj

Gostilna zaposlene pozvala: “Cepite se. Testirali se boste na svoje stroške”





Družabna omrežja je preplavilo obvestilo, ki je bilo napisano v enem izmed gostiln v Sloveniji. Neuradno naj bi bilo napisano v gostilni in pizzeriji Jurman, a se na to še niso odzvali.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Včeraj je družabna omrežja preplavilo obvestilo, ki naj bi bilo neuradno zapisano v gostilni in pizzeriji Jurman. Tam naj bi zaposleni prejeli zapisano: “Z dne 23.8.2021 stopi v veljavo testiranje necepljenih zaposlenih v gostinstvu na vsakih 48 ur. To pomeni, da se vsak necepljen testira vsaj 13x na mesec, kar pa pride na zaposlenega cca. 130 evrov.”

V obvestilu je zapisano tudi, da je trenutno 32 cepljenih ter 31 necepljenih. “To pomeni, da je mesečni strošek testiranj 4.030,00€. Zato naprošam necepljene, da se cepijo oz. poiščejo alternativo za teste, kjer se bodo na svoje stroške testirali.”

Pojasnil je tudi: “Upam, da razumete situacijo, saj ta strošek predstavlja do konca leta 16.000€ oz. na letni osnovi skoraj 50.000€. Corone ni konec in bomo z njo morali delati še naprej.”

V gostilno in pizzerijo Jurman smo se obrnili tudi mi in jih povprašali ali drži, da so omenjeno obvestilo izdali v njihovem podjetju. Prosili smo jih za odziv. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.