15:30, pon, 6. Maj

Hudo jo je odenesla Kamniška graba





Kamniška graba na območju Kamnice v Mariboru je utrpela hude posledice. Prebivalci so ostali brez elektrike, nekateri celo brez vode ter v strahu kaj jim bo prinesla noč. Območje si je ogledal mariborski župan dr. Andrej Fištravec skupaj z predsednikom sveta Krajevne skupnosti Kamnica Simonom Hauptmanom.

Kot smo že poročali so po oceni Fištravca na območju MOM – a najtežje razmere v Kamniški grabi in Bresternici proti Gaju, nekoliko se je že stabiliziralo stanje v Malečniku in Vodolah, ob padanju številnih dreves pa je ključno vprašanje elektrike, brez katere je še vedno kar nekaj odjemalcev.

Kot je dejal Fištravec je upustošenje, ki so ga povzročile zimske razmere veliko, zato bodo storili vse kar je v njihovi moči, da se bodo le te odpravile. Ob tem pa dodaja, da bi drevje, ki ga je polomil sneg in žled moralo biti odstranjeno že zdavnaj, vendar je zato kriva delno slovenska birokracija in delno prebivalci sami, saj nekateri ne dovolijo posekati dreves, ki ob takih razmerah lahko ogrozijo ne samo stanovanjskih objektov, temveč tudi marsikatero življenje.

Po besedah Hauptmana so gasilci PGD Kamnica bili na terenu več kot 48 ur. Gasilci so se po svojih najboljših močeh trudili odstraniti podrto drevje in vejevje. So pa sami naleteli na nezgodo, saj je pri podiranju eno izmed dreves padlo in k sreči poškodovalo samo gasilski avto. Po ocenah je škoda ogromna, a kot pravijo je važno, da ni stradalo človeško življenje. Z delom in intervencijami pa se bodo spopadali še naprej in se trudili skrbeti za kar se da varno okolje.

Več o prispevku sledi v oddaji Občinski informator v sredo, 5.2.2014 ob 18.30, na BK TV.

DSC_4648

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.