11:10, tor, 7. Maj

Igor Tičar ostaja rektor Univerze v Mariboru





Člani senata Univerze v Mariboru so pred nekaj minutami odločili, da rektorja Igorja Tičarja ne bodo razrešili, kljub opozorilom predstavnikov Sindikata SVIZ in Visokošolskega sindikata Slovenije. Slednji so še pred današnjo, 13. redno sejo Senata (ki še poteka!) Tičarja pozvali, naj senatorjem zagotovi celovito pravno podporo in vse potrebne informacije za odločanje o njegovem delovnem razmerju.

seja senata UM 2

Po mnenju sindikatov je rektorjevo neobveščanje senata nedopustno, saj naj bi Tičar želel »zaobiti zakonske določbe o prenehanju delovnega razmerja v primeru izpolnitve pogojev za upokojitev«. Podrobnosti sledijo…

DOPOLNJENO 5.7.2016 OB 12.18
Za to, da Igor Tičar ostane rektor Univerze v Mariboru (v nadaljevanju UM) je (javno) glasovalo 32 senatorjev. Eden je bil proti, 11 pa se jih je glasovanja vzdržalo. Še pred tem so senatorji odločali ali bo omenjeno glasovanje potekalo javno ali tajno, saj so jih skrbele morebitne sankcije za tiste, ki bi glasovali proti. Ko so sklenili, da bo glasovanje javno, so trije senatorji, in sicer Boštjan Brumen, Ivan Rozman in Željko Knez, sejo zapustili. Pred samim pričetkom seje pa je Marina Tavčar Krajnc (s Filozofske fakultete) predlagala, naj točko 3 (v kateri so odločali o nadaljevanju delovnega razmerja rektorja Tičarja) umaknejo z dnevnega reda, saj da pogoji za glasovanje niso vzpostavljeni. Med drugim je opozorila, naj Senat ne bi imel na razpolago vseh potrebnih gradiv, a je Tičar to zavrnil. Dejal je, da so vzpostavljeni vsi pogoji za odločanje.

DOPOLNJENO 5.7. OB 14.51
Po seji so z Univerze sporočili, da je Senat “tehnično uredil med mandatom rektorja nastalo zakonsko situacijo.” Upravnemu odboru Univerze v Mariboru so tako senatorji podali soglasje k sklenitvi dogovora o nadaljevanju delovnega razmerja z rektorjem Igorjem Tičarjem do izteka mandatne dobe. Rektor naj bi sedaj nemoteno nadaljeval z delom.

 

V videu spodaj si lahko ogledate celotno 3. točko s seje Senata Univerze v Mariboru, kjer so senatorji odločali o delovnem razmerju rektorja:

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.