07:42, tor, 21. Maj

Inšpektor odredil, da mora mariborska občina do konca septembra na svoje stroške odstraniti montažni paviljon





Na zgornjem platoju osrednje tržnice so v marcu postavili nov začasni montažni objekt, v katerem so nameščeni vsi, ki so do sedaj prodajali svoje blago v mesno mlečnem paviljonu.

Kot poroča Večer pa je gradbeni inšpektor izdal odločbo za odstranitev novega montažnega paviljona, saj je postavljen brez pravnomočnega gradbenega dovoljenja. Zapišejo, da se je občina na odločbo že pritožila.

Prodajalci so po poročanju Večera te dni prejeli obvestilo odvetniške družbe, da z dostavo povzročajo škodo na ploščadi. Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor je za Večer pojasnila, da je inšpektor odredil, da more mariborska občina do konca septembra na svoje stroške odstraniti montažni objekt.

Pojasnili so tudi, da so na mariborski občini januarja letos sprejeli akt, ki določa, da je na območju starega mestnega jedra izjemoma možna postavitev začasnih objektov za prireditev mestnega značaja. Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin, je za Večer pojasnil, da inšpekcijska odločba izkazuje mnenje, ki ni objektivno, saj vanjo niso zajete vse okoliščine. O tem, česa inšpekcija ni upoštevala, pa ni želel govoriti.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.