23:01, sob, 18. Maj

Inšpektorat opozarja, da je izbira ravnatelja v Hajdini sporna





Na razpis za prosto delovno mesto ravnatelja Osnovne šole Hajdina se je lani novembra prijavilo šest kandidatov.

FOTO: Google view

Takrat je svet staršev polovici kandidatov dal pozitivno, preostalim pa negativno mnenje. Le-to je prejela tudi še vedno aktualna ravnateljica Vesna Mesarič Lorber. Čeprav so na občini dali vsem kandidatom pozitivno mnenje, pa so zgovorno dodali, da si želijo sprememb.

Eden izmed predstavnikov sveta staršev glasoval pod pritiskom

Svet zavoda je sicer minule dni s šestimi od skupaj 11 glasov, torej z minimalno razliko, izbral Vesno Mesarič Lorber, ki naj bi šolo vodila tudi v prihodnje. A je dan kasneje eden izmed predstavnikov sveta staršev, ki je glasoval za aktualno ravnateljico, podal pisno izjavo, da je to storil pod pritiskom in da svoj glas umika.

Postopek imenovanja ravnatelja na OŠ Hajdina še ni zaključen

Inšpektorat RS za šolstvo in šport sicer ugotavlja, da glede na dogajanje po glasovanju, omenjena kandidatka ni prejela večine glasov. Kljub temu pa je predsednica sveta zavoda Tatjana Habjanič za torek klicala sejo, na kateri predlaga imenovanje omenjene kandidatke – aktualne ravnateljice. Epilog zgodbe bomo še spremljali, sicer  je inšpektorat za šolstvo svetu zavoda OŠ Hajdina predlagal, da se zaradi spornega rezultata glasovanja zaključi postopek izbire ravnatelja brez imenovanja izbrane kandidatke Vesne Mesarič Lorber.

Vesne Mesarič Lorber smo danes zaprosili za izjavo pred kamero na to temo, a nam je pisno odgovorila le: “Postopek imenovanja ravnatelja na OŠ Hajdina še ni zaključen. Prav tako postopek imenovanja ni v moji pristojnosti, ampak v pristojnosti Sveta zavoda.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.