22:13, sob, 27. Apr

Iz Avstralije po nov uspeh nazaj v rodni Maribor





Bostjan Alešević je avstralski poslovnež mariborskih korenin, ki se je v rodnem mestu odločil poizkusiti poslovno srečo s proizvodnjo industrijskih žag.
Rojen Mariborčan se te dni skupaj z še dvema Avstralcema hrvaških in srbskih korenin te dni tako mudi na Štajerskem. V Mariboru, natančneje na Studencih so namreč odprli manjšo gospodarsko halo, kjer bo stekla proizvodnja industrijskih žag, pod imenom Brobo Evropa. V ta namen so pred časom tako kupili in popolnoma prenovili del poslopja nekdanje TVT Boris Kidrič.

Odprtje proizvodnih prostorov na Studencih.
Odprtje proizvodnih prostorov na Studencih.

Delo čim več domačinom
Začetna investicija znaša okrog 1,5 milijona evrov, v prvi vrsti bodo zaposlili štiri ljudi, a se nameravajo kmalu širiti. »Proizvodnjo želimo nadgraditi tudi s proizvodnjo kmetijske mehanizacije in seveda želimo ponuditi delo čim večim domačinom,« pa je na današnjem slovesnem odprtju poudaril eden od trojice poslovnežev Roland Karinja.

Brobo Evropa bo izdeloval industrijske žage in drugo mehanizacijo.
Brobo Evropa bo izdeloval industrijske žage in drugo mehanizacijo.

Po besedah Aleševića so se za Maribor odločili tudi zaradi ugodne infrastrukture in bližine Luke Koper. »Nenazadnje pa je Maribor, oziroma Slovenija v samem središču Evrope, kar je za povezovanje in nadgradnjo dejavnosti ključnega strateškega pomena,« izpostavlja poslovnež.
V Maribor v naslednjih letih želijo pripeljati še druge vlagatelje, zaenkrat pa se jim je že pridružil španski proizvajalec rezalnih strojev Geka.

Foto 2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.