23:31, ned, 5. Maj

Iz MOM odgovorili zgroženosti ravnateljev





Potem ko smo v torek poročali o zgroženosti ravnateljev nad odnosom Mestne občine Maribor (MOM), ki naj bi bila po sprejetem proračunu “odgovorna” za ukinjanje brezplačnega pouka tujih jezikov in računalništva, smo iz MOM prejeli pojasnilo, v katerem med drugim izpostavljajo, da “gre za nadstandard, ki ni del rednega kurikuluma v šolah.

delavnica1

Na MOM zagotavljajo, da so zagotovili sredstva za zgodnje učenje tujega jezika in računalništva na mariborskih osnovnih šolah do konca tega šolskega leta. Nadalje naj bi na seji mestnih svetnikov sprejeli dogovor, da bodo denar za naslednje šolsko leto iskali ob rebalansu proračuna. “Imajo pa številne šole presežke na nekaterih drugih področjih, ki jih financira MOM, zato jih bo do rebalansa proračuna potrebno natančno preučiti in upoštevati pri prerazporeditvi sredstev,” so zapisali na Mestni občini.

mom

Ob navedem so v pojasnilu izpostavili še, da so na MOM med vsemi slovenskimi občinami dobili najnižji znesek povprečnine, “kot da bi bila najbolj razvita občina v Sloveniji.” Od dogovorjenih povprečno 525 evrov na prebivalca, naj bi namreč na MOM dobili le 441 evrov, zato “vodstvo MOM poziva vse vladne in parlamentarne stranke, da ukrepajo, saj bi z drugačnim indeksom lahko financirali številne dejavnosti, za katere ob sedanji arbitrarni prerazporeditvi proračunskih sredstev s strani države primanjkuje denarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.