17:36, ned, 19. Maj

IZJEMNO: Zmaga za slovensko smučarko na veleslalomu za svetovni pokal!





Andreja Slokar in Tina Robnik sta se uvrstili v popoldanske izločilne boje edine posamične paralelne tekme za točke svetovnega pokala v alpskem smučanju v tej sezoni. Tudi na popoldanskih dvobojih sta se odlično izkazali in prišli do vrhunskega rezultata.

Tina Robnik je izgubila v četrtfinalu proti Lysdahlovi iz Norveške, Andreja Slokar je v četrtfinalu premagala Švedinjo Hectorjevo, v polfinalu pa ravno Lysdahlovo, ki je preprečila, da bi gledali slovenski obračun v polfinalu.

Tina Robnik je po izločilnih bojih končala na končnem 8. mestu, Andreja Slokar pa se je odlično borila proti Norvežanki Thea Louise Stjernesund v skupnem seštevku dveh voženj je bila pet stotink sekunde boljša in vknjižila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu . Tretje mesto je zabeležila Kristin Lysdahl.

Dva Slovenki odlični, dve pa ostali brez točk

Brez finalnih obračunov sta ostali Meta Hrovat na 34. mestu in Ana Bucik, ki je tekmovanje v Flexen Areni končala na 38. mestu od 44 tekmovalk, kolikor jih je končalo to preizkušnjo.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je zmagala na veleslalomski ledeniški uverturi nad Söldnom, je zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno tekmo.

Na startu kvalifikacij ni bilo tudi lanske zmagovalke te tekme Petre Vlhove. Slovakinja, ki je minulo sezono končala kot zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark, se želi v celoti posvetiti tekmama v finskem Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.