03:26, pon, 29. Apr

Izolan županski kandidat SD v Mariboru, računa izključno na zmago





Danes je uradno kandidaturo za župana Maribora, napovedal Boštjan Klun in povedal da je se v boj podal izključno zato, ker računajo na zmago.

Boštjan Klun, ki kandidira kot županski kandidat socialnih demokratov (SD) v Mariboru, je medijem povedal, da se je pred pičlimi desetimi dnevi odločil za kandidaturo. Malce nenavadno za neko resno politiko, ki jo pričakujemo od stranke SD. Odločitev za župansko kandidaturo je ponavadi pretehtana odločitev, ki nekaj časa tli.

Napovedi zvenijo kot floskule, ki so jih volivci že ničkolikokrat slišali

Izolan do zdaj ni izkazal resnega interesa za vstop v politiko. Zdaj pa za njegovim hrbtom, kot člani ekipe, ki cilja na zmago stojijo Boris Sovič, ki so mu nadzorniki dali nezaupnico in je moral zapustiti Elektro Maribor, pa podžupanja Alenka Iskra, ki podpira politiko Saše Arsenoviča.

Ob napovedi kandidature, še Klun pravi, da je trenutno v Mariboru stanje, ki ne daje upanja. Kljub temu, da je njegova strankarska kolegica podžupanja?  Njegove obljube ob napovedi kandidature zvenijo lepo, a kaj ko tudi malce kot floskule, ki so jih volivci že ničkolikokrat slišali.

Programa še nimajo 

Ko pa novinarska vprašanja nanesejo na bolj vsebinska vprašanja o programu, pa Izolan, ki je kandidat za župana v Mariboru, na konkretne odgovore še ni pripravljen. Program bodo očitno pisali kar potencialni volivci v naslednjem mesecu. Sodeč po izjavah Kluna, program namreč še ni pripravljen, temveč ga bodo pripravili v času poteka volilne kampanje. Vprašanje je, kaj je torej stranka SD počela letos v času priprav na lokalne volitve, če programa še nimajo.

Klun še še obljublja, pri njemu škodljivih praks iz preteklosti ne bo. Zanimivo je, da je pa potemtakem domnevno škodljive prakse, v zadnjem mandatu več kot očitno podpirala podžupanja, sicer vidna članica SD, Alenka Iskra in neomajna podpornica predlogov Saše Arsenoviča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.