22:45, čet, 2. Maj

Izpoved očividca, ki je bil priča dogajanju med mariborskim županom in mladoletniki





Val kritik je sprožilo početje mariborskega župana Saše Arsenoviča, ko naj bi zadeve vzel v svoje roke in se verbalno spravil na mladoletne fante. Oče enega izmed njih ga obtožuje celo fizičnega nasilja. Na PU Maribor so potrdili, da so obravnavali prijavo: “Policisti so v nedeljo, 17. 4. 2022, zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba.”

Govorili smo tudi z očividcem, ki pa je želel ostati anonimen, zato njegove podatke hranimo v uredništvu. Povedal je, da je župan “ihto” reagiral, in da je družba brcala kante za smeti, prav tako parkirana vozila. Nadlegovali naj bi tudi starejše mimoidoče, iz katerih naj bi se delali norca.

“Jaz sem pravkar prišel iz bolnišnice in sem bil na berglah, če ne, bi se že sam vmešal prej, ko so nagajali starejši gospe. Vse skupaj je trajalo nekaj sekund.”

Z ženo je sedel v avtomobilu saj sta čakala hčerko: “Otroške bedarije, žensko so ogovarjali, jo imeli grdo. To je bilo tri minute preden se je pripeljal župan. Videti je bilo, da so mu nato, ko jih je ogovoril, govorili nazaj in se delali norca, takšen vtis sem dobil.” Točne vsebine pogovora ni slišal.

“Fant, ki mu je nazaj gobcal je želel pobegniti in ga je župan zgrabil za mikico, da ga je zaustavil. Ni ga držal za vrat, niti ne davil ali kaj podobnega. Res ni bilo videti nekaj hudega,” dodaja. Čeprav sicer ni pristaš nasilja, meni, da je oče s tem, ko je poklical policijo, dal sinu potuho pri njegovem početju: “Dal mu je vedeti, da lahko dela, kaj hoče. Ne rabi on bontona, beseda spoštovanje mu je tujka.”

VIDEO: Ogorčeni odzivi po incidentu, pozivi Arsenoviču k odstopu

Mariborski župan se je odzval na očitke:

“V nedeljo zvečer, 18. aprila 2022, je skupina najstnikov na teniškem igrišču Branik pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. Vse žoge so tudi odvzeli. Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov.

Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji.

Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.”

Nanj smo se obrnili ponovno in ga prosili, da komentira tudi to, da naj bi fanta fizično napadel. Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.