21:40, pon, 6. Maj

Izredna revizija v mariborskem redarstvu





Mariborska mestna uprava je napovedala izvedbo izredne notranje revizije v medobčinski redarski službi, znotraj katere je po navedbah policijskega sindikata veliko nezadovoljstva. “Revizija je resno zastavljena,” je v odgovor na očitke policijskega sindikata danes poudaril direktor mestne uprave Marko Žula.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Po njegovih besedah so uresničili napoved in na začetku tega meseca sklicali sestanek na mestni redarski službi, kjer je bila prisotna večina zaposlenih, vključno z vodjo Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor Franjem Švajgerjem. “Sestanek je bil zelo konstruktiven. Skupaj smo prišli do sedmih sklepov, ki so sedaj v realizaciji in ki bodo pomagali v redarstvu ustvariti normalne razmere,” je pojasnil.

Med drugim so prisotni redarji pisno potrdili svojo podporo novemu vodji redarstva Mitji Senekoviču. Župan pa je obljubil izvedbo izredne revizije celotnega medobčinskega urada, o podrobnostih katere Žula zaenkrat zaradi narave postopkov še ni želel javno govoriti.

Glede plač redarjev se Žula strinja, da so te nizke, a tega po njegovih besedah trenutno ni mogoče spremeniti. “Ugotovili smo, da so dodatki, ki so možni za redarstvo, že vključeni v njihove plače. Plače so slabe, a tu moramo poiskati sistemsko rešitev na ravni države,” je dodal.

Septembra naj bi tudi sklicali sestanek županov vseh občin ustanoviteljic, na katerih bodo začrtali prihodnji razvoj in delovanje te medobčinske službe, ki pokriva 18 občin.

Na podlagi rezultatov omenjene revizije bodo sprejeti nadaljnji ukrepi, tudi kar zadeva položaj Švajgerja, od katerega redarji, vključeni v policijski sindikat, zahtevajo odstop s položaja vodje urada. Očitajo mu vrsto kršitev pristojnosti, medtem ko Švajger sam vse obtožbe zavrača. Tudi Žula je pojasnil, da zaenkrat nimajo dokazov, ki bi upravičevali odvzem pooblastil vodji urada.

Predsednica Območnega policijskega sindikata Podravje Anita Arzenšek je po poročanju današnje izdaje časnika Večer podvomila v resnost namer mestne uprave in predmet revizije, Žula pa je poudaril, da bo revizija zajela vsa področja. Izpostavil je še, da mnenje policijskega sindikata ne odraža mnenja vseh redarjev, saj so nekateri vključeni v drug sindikat.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.