17:37, ned, 19. Maj

Janez Janša čestital relativnemu zmagovalcu volitev Gibanju Svoboda





Kot smo poročali, je bil v prvem odzivu po rezultatih volitev predsednik SDS Janez Janša v odzivu kratek.

Janša je namreč takrat na Facebooku je zapisal: “Hvala za vaš glas. Glas za SDS je glas za Slovenijo vseh svojih državljank in državljanov, brez razlik. Glas za slovensko družino, glas za slovenskega delavca in upokojenca, glas za naše otroke in za slovensko prihodnost.”

Daljši je bil, ko je bilo preštetih že večino glasov. “Rezultati so takšni kot so. Čestitamo relativnemu zmagovalcu. Žal mi je, da vse stranke, ki so sodelovale v koaliciji, niso nastopile skupaj, saj bi bil v tem primeru rezultat drugačen,” je dejal Janša in izrazil zadovoljstvo nad volilno udeležbo. “Želimo si, da bi bila na vseh volitvah tako visoka.”

Zadovoljen z udeležbo

V pogledu za nazaj je ocenil, da je bila SDS pred dvema letoma pred dilemo. “Ali gremo na predčasne volitve, kjer bi zmagali, ali pa se žrtvujemo, sestavimo koalicijo in se spopademo z epidemijo.”

Janša je zadovoljen tudi z rezultati, saj je SDS izenačila najboljši rezultat stranke v zgodovini volitev v Slovenij, povečali so število volilnih glasov in, kot je dodal, prvič zmagali v centru Velenja. V zaključku je dejal, da so pripravljeni sodelovati in da bodo tudi v opoziciji delovali državotvorno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.