15:38, čet, 16. Maj

Janez Janša pozval k predčasnim volitvam





Predsednik SDS, Janez Janša, ocenjuje, da je čas za predčasne volitve.

Predsednik SDS Janez Janša je bil gost sinočnje oddaje 24ur zvečer. V času napetosti na slovenskem političnemu parketu, predvsem v koaliciji, je na vprašanje, ali računa, da bo zaradi notranjih trenj v SD in Levici prišlo do predčasnih volitev, odgovoril, da trenutna situacija ni dobra za nikogar, tudi za opozicijo ne.

Na družbenem omrežju X je ob tem zapisal: “V interesu vseh je, da se to konča. Predčasne volitve so v interesu slovenskega davkoplačevalca, čeprav je v interesu opozicije morda celo, da to čim dlje traja ter da se na koncu vse poruši. Vprašanje pa je, kakšna bo cena in koliko časa bo potrebnega, da se to popravi.”

Spomnimo … v SD je razgreto ozračje

Zaradi nakupa sodne stavbe na Litijski cesti vre v SD. Odstopil je generalni sekretar stranke Klemen Žibert, medtem ko so v stranki SD, ministrici za pravosodje Dominiki Švarc Pipan podporo že odrekli in predsednika vlade večkrat pozvali, naj predlaga njeno razrešitev. No včeraj je predsedniku vlade sama predlagala odstop, Golob pa je napovedal, da ga bo sprejel.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.