12:52, ned, 19. Maj

Janja Garnbret: “Ne potrudimo se dovolj, da bi bili vrhunski športniki ponos šole, se za njih borili”





Poročali smo, da naj bi Univerza v Mariboru onemogočila Tyri Barada vpis v šolo. Več si lahko preberete TUKAJ.

A ravno šola bi morala biti tista, ki mlade vrhunske športnike podpre in jim na poti do doseganja ciljev, priskoči naproti. Tega se zaveda tudi športnica Janja Garnbret.

“Posluh in urejeno okolje za študij vrhunskega športnika ključ do uspeha vrhunskega športnika”

Govorili smo tudi z vrhunsko športnico Janjo Garnbret, ki nam je dejala, da je posluh in urejeno okolje za študij vrhunskega športnika ključ do uspeha vrhunskega športnika: “Brez tega so rezultati na najvišjem nivoju nemogoči. Potrebno je poudariti, da se z razumevanjem šole in njihovih profesorjev dajo uskladiti vse težave. Res je, da so športniki precej odsotni, a če je volja in želja obojestranska, je vse mogoče.”

Evropska, svetovna prvenstva, terjajo še več priprav, odrekanj, a kaj konkretno v teh letih športniku pomeni udeležba ter osvojitev visokih rezultatov? Garnbretova ob tem doda, da je zelo pomembna vloga staršev in trenerjev, ki se morejo zavedati, da je izobrazba ključnega pomena po koncu aktivne športne kariere: “Športnike je potrebno o tem podučiti in jih soočiti z dejstvom, da je rezultat pomemben, a je hkrati tudi minljiv.”

“Ne potrudimo se dovolj, da bi bili vrhunski športniki ponos šole, se za njih borili”

Sama ocenjuje, da šolski sistem v Sloveniji ni slab: “Sem pa mnenja, da se ne potrudimo dovolj, da bi bili vrhunski športniki ponos šole, se za njih borili, da bi se vpisali na športne šole in jim hkrati stali ob strani glede na njihove športne obveznosti, da bi lahko glede na njihove športne obveznosti, ki jim zagotovo v tem obdobju dajejo prioriteto, dobili izobrazbo, ki jim bo koristila v drugi karieri.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.