Junija unovčenih vavčerjev za 4,64 milijona evrov

V petek je 2068 ponudnikov turističnih bonov od Finančne uprave RS (Furs) prejelo nakazilo v skupnem znesku nekaj več kot 4,64 milijona evrov. Za toliko je bilo namreč unovčenih bonov od 19. do 30. junija. Naslednje nakazilo ponudnikom bo konec julija, so sporočili s Fursa.

Turistični boni, za katere bo država skupaj po načrtih namenila 345 milijonov evrov, so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli so jih vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Bone, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoče za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji koristiti do 31. decembra.

Četrti protikoronski zakon, ki ga je DZ potrdil v četrtek, koriščenje bonov predvideva pri vseh ponudnikih nastanitev, ki imajo registrirano dejavnost in katerih obrat je vpisan v register. Tretji protikoronski zakon je namreč določal, da lahko bone sprejemajo le tisti ponudniki, ki so imeli dejavnost registrirano in obrat vpisan v register pri Ajpesu 13. marca.

Upravičenci morajo ob prijavi v nastanitev ponudnika storitve obvestiti, da želijo za opravljeno storitev unovčiti bon. Ponudnik nato v Fursov informacijski sistem vnese podatke o upravičencu, Furs pa v njem označi unovčenje bona pri upravičencu in zmanjša njegovo dobroimetje. Vrednost bona v znesku opravljene storitve nato izplača ponudniku storitve.
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV