07:24, tor, 30. Apr

Jutri je poseben dan, 29. februar. Imamo podatek, koliko “osmoljenčkov”, ki imajo jutri rojstni dan, je v Sloveniji





Vsaka štiri leta se pojavi dan, ki nam prinaša dodatno priložnost za veselje – 29. februar. Ta poseben datum je prav posebej dragocen za tiste, ki so se rodili ravno na ta dan. Ti čudežni posamezniki so “osmoljenčki” – takšen vzdevek se jih je prijel, ker imajo uradno rojstni dan le vsaka štiri leta, a verjamemo, da se tudi ostala leta znajdejo in praznujejo.

In čeprav se njihove uradne rojstne dneve zelo počasi šteje, se žal ali na srečo vsako leto postarajo kot vsi ostali. A dokler se trudijo biti v srcu mladi, verjamemo, da je vse v redu.

Jutri se lahko število rojenih na ta dan nekoliko spremeni
Statistični urad Slovenije po zadnjih podatkih beleži 1.329 osmoljenčkov, ki so se rodili na 29. februar. Ti posebni ljudje imajo svoj rojstni dan torej samo vsaka štiri leta, kar jih dela izjemno edinstvene. Kljub redkosti njihovega rojstnega dne pa so prav posebna skupnost, ki jo je vredno praznovati. In vsem tem, se bodo jutri pridružili tisti, ki bodo prijokali na svet in pokazali svojo moč.

Srčnost osmoljenčkov
Jutri bo tako čas, da jim čestitamo in slavimo skupaj z njimi. Ker so take izjeme, imajo seveda vso pravico počutiti tako. In čeprav se  njihov rojstni dan pojavlja redko, so kot vsi ostali ljudje, ki doživljajo radosti, izzive in rast. Lahko pa so še posebej srčni, pogumni in globoko čustveni, saj so ne nazadnje po horoskopu še ribe, ki včasih kar srkajo vase vsa doživetja in občutke drugih zaradi svoje empatičnosti.

Čas za praznovanje dan prej ali dan kasneje
29. februar je dan, ki nas spomni na radosti redkosti in prinaša nasmeh na obraz vsem osmoljenčkom. V njihovi posebni skupnosti vidimo nekaj posebnega – ljubezen do življenja, ne glede na redkost njihovega rojstnega dne. Voščimo jim srečno pot v vsakem letu, ki prinese ta posebni datum, in naj njihovo srce ostane vedno mlado. In seveda, na leta, ki niso prestopna, pa naj po stari navadi praznujejo na drug datum, bližnji pa naj nikar ne pozabijo na darila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.