01:17, pet, 17. Maj

Kam Slovenci potujemo med zimskimi počitnicami? To so najbolj priljubljene destinacije.





Najbolj priljubljene destinacije so letos Kanarski otoki, Maldivi in Egipt.

Število rezervacij počitnic v zimskem času narašča, po raziskavi TUI so v času božično-novoletnih praznikov Slovenci veliko potovali. Tudi februar velja za potovanja zelo priljubljen mesec, pred bližajočimi se zimskimi počitnicami pa turistične agencije že beležijo porast povpraševanja.

Maldivi, Foto: Arhiv TUI

Letos pri izbiri počitnic prevladujejo destinacije v toplejši krajih, z veliko sonca in predvsem ob morju. Med temi izstopajo Kanarski otoki, Maldivi in Egipt oz.  kraji ob Rdečem morju. Zanimanje za potovanja pri Slovencih ne upada, počitnice oz. preživljanje dopusta je še vedno na vrhu lestvice prioritet z vidika porabe proračuna posameznika ali družine, ugotavlja TUI.

“Februarja slovenski dopustniki, po podatkih TUI, v povprečju porabijo 1.322 evrov na osebo, toliko so v povprečju pripravljeni odšteti za enotedenski oddih v toplih krajih. V času zimskih počitnic je ta strošek za 150 evrov višji, glede na  povprečno porabo v celotni zimski sezoni. Zanimivo je, da se Slovenci v tem času raje kot za bele strmine odločajo za oddihe v toplih krajih in eksotičnih destinacijah,” pojasnjuje Miro Primorac, direktor turistične agencije Sonček.

Zneski, ki so jih pripravljeni odšteti za potovanja, so za 14 odstotkov višji kot lani.

Tenerifi, Foto: Arhiv TUI

Za dva odstotka se je povišalo število gostov, ki se odločajo za nastanitve v višjih kategorijah. Skoraj polovica gostov (48 %) je izbrala nastanitev v kategoriji štirih zvezdic ali več, kar 60 odstotkov agencijskih gostov pa izbira “all–inclusive” pakete.

Seznam najbolj priljubljenih zimskih destinacij (po številu rezervacij):

1. Kanarski otoki
2. Egipt
3. Maldivi
4. Dominikanska republika
5. Združeni Arabski Emirati
6. Mehika
7. Tanzanija
8. Kapverdski otoki
9. Avstrija
10. Tajska

Seznam Top 5 destinacij v času zimskih počitnic 2024 (po številu rezervacij):

1. Kanarski otoki
2. Maldivi
3. Egipt
4. Združeni Arabski Emirati
5. Dominikanska republika / Mehika

Več o TUI:

Z več potovalni center ponuja širok nabor turističnih produktov – od počitnic na plaži in povratnih potovanj, do križarjenj in krajših nekajdnevnih izletov v prestolnice. Potovanja, rezervacije hotelov, ponudbe številnih dodatnih aktivnosti na kraju samem, fakultativni izleti in najemi avtomobilov – TUI ponuja vse ‘na enem mestu’ za prilagodljiva, varna in brezskrbna potovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.