10:33, čet, 2. Maj

Kandidat za mariborskega župana tudi Vladimir Šega





Županski kandidat Levice Vladimir Šega je danes spregovoril o svoji kandidaturi za župana Mestne občine Maribor, ob tem pa povedal, da je Levica naredila tudi listo kandidatov in kandidatk za mestni svet.

Levica je ponovno predlagala Vladimirja Šego kot svojega kandidata za mariborskega župana. Sam je povedal, da ima zadnja leta Maribor smolo pri izbiri župana oziroma županje, češ da ima mesto že dolga leta župane, ki razdvajajo in ki, namesto da bi delali za dobrobit mesta, delajo sami sebi spomenike. Meni, da je treba ljudem prisluhniti, ne pa samo meriti denar.

Po njegovem so področja, ki jim namenjajo največ pozornosti kultura, socialne zadeve, prekarstvo, stanovanjska problematika.

Poudaril je še, da je treba pri infrastrukturi upoštevati, da ne gre samo za center mesta. Pohvalil je sedanjega župana, da je lepo uredil center, “vendar ko zapiraš center, moraš najprej pomisliti, kako bo pa promet stekel, tega se ne da kar tako čez noč”. Tako je primerjal urejen trg, na drugi strani pa, da so ponekod še vedno brez vode. Urejana okolica zanj ni spomenik.

Levica je vložila tako kandidaturo za Šego kot tudi za svetniško listo.

Ob vsem pa je komentiral še vse daljši seznam kandidatov in kandidatk za župana oziroma županjo Maribora.

Šega je sicer predsednik Združenja svetov delavcev Slovenije in predstavnik sveta delavcev Dravskih elektrarn Maribor, leta 2018 pa je na lokalnih volitvah že kandidiral za župana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.