14:05, pet, 26. Apr

Kandidatka za županjo z javnim pozivom županu MO Maribor Sašu Arsenoviču





Kandidatka za županjo Maribora Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti Lidija Divjak Mirnik je danes na župana MOM Saša Arsenoviča naslovila javni poziv k umiku Občinskega prostorskega načrta (OPN).

Kot zapišejo, je znano, so občani Maribora nanj naslovili več kot 600 utemeljenih pripomb, ki pa jih je Arsenovič, po večini z argumentom moči, zavrnil. Dodajo še, da so v svetniški skupini LPR tudi edini (razen enega samostojnega svetnika) v prvem branju sprejemanja OPN na mestnem svetu MOM glasovali proti.

Spodaj objavljamo poziv v celoti: 

Spoštovani župan MOM, g. Saša Aleksander Arsenovič!

Pred nami so lokalne volitve, na katerih bodo Mariborčani odločili, kdo bo mesto vodil v prihodnjih štirih letih. Odločali bodo o viziji razvoja mesta in osebi, ki ji zaupajo, da jo izpelje. Brez dvoma je sprejemanje krovnega prostorskega dokumenta – Občinskega prostorskega načrta (OPN), ključnega dokumenta razvoja mesta, vsaj prihodnjega desetletja nekaj, kar se ne počne ob izteku mandata. Še zlasti, ker so nanj občani mesta podali več sto utemeljenih pripomb, ki so bile v veliki meri z argumentom moči, preslišane.

Spoštovani župan g. Saša Aleksander Arsenovič, spomnite se kako ste komentirali ravnanje bivšega župana g. Fištravca ob njegovem izteku mandata. Takrat ste dejali: “…zelo sporno zaposlil deset novih sodelavcev, tako da vidim, da se bo zgodba nadaljevala tako po mariborsko…” Na njegova dejanja glede zaposlitev na zaupanje z novimi pogodbami za nedoločen čas, tik pred iztekom mandata, ste se odzvali s kritiko.

Zato vas sprašujem, boste vi, g. župan, nadaljevali tako po »mariborsko« in nivo politične etike spustili še nižje s sprejemanjem krovnega prostorskega občinskega akta, tik pred volitvami? Vas je »moč župana«, res tako zaslepila, da ne vidite tega kar ste videli pred štirimi leti? Ali niste kandidirali prav zato, da se nivo politične kulture v Mariboru dvigne? Zato vas pozivam, k etičnemu dejanju in dvigu politične kulture v mestu: Umaknite sprejemanje Občinskega prostorskega načrta (OPN) iz procedure za drugo branje! Vašo odločitev nam posredujete do ponedeljka 10. 10. 2022. Obveščam vas, da bomo v LPR kmalu pričeli z zbiranjem podpisov za »pravičen« OPN.

Lidija Divjak Mirnik Maribor, 6. 10. 2022
Kandidatka LPR za županjo MOM

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.