01:59, sob, 27. Apr

Katere stranke so bile za obranitev Farmadenta pred tujimi multinacionalkami, katere pa proti





Za obranitev Farmadenta pred tujimi multinacionalkami glasovale stranke LMŠ, SD, LEVICA, SAB, nepovezani poslanci in manjšinska poslanca ter SMC. Proti pa so bili v SDS, NSI, DESUS, SNS.

Včeraj so v parlamentu potrdili predlog novele Zakona o lekarniški dejavnosti. Tako je tudi znano, katere stranke so potrdile predlog, katere pa ne. Določba je pomembna za mariborsko in ljubljansko občino ter njuno lastniško povezanost z veledrogeristoma, podjetjema Farmadent in LL Grosist.

Pri glasovanju je bilo navzočih 84 poslancev in poslank, ZA je glasovalo 47, PROTI pa 37 poslancev in poslank. Mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik je danes objavila, kako so glasovali predstavniki posameznih strank: “Včeraj smo tako obranili Farmadent pred tujimi multinacionalkami. ZA smo glasovali LMŠ, SD, LEVICA, SAB, nepovezani, manjšinca, SMC. PROTI so bili v SDS, NSI, DESUS, SNS. Toliko o borbi za Maribor 😉 ”

Vir: Facebook, Lidija Divjak Mirnik

Predlog novele Zakona o lekarniški dejavnosti dovoljuje vertikalno povezovanje v lekarniški dejavnosti, če veledrogerista ustanavljata javna lekarna oz. občina. Pomembna sprememba je sprememba meril za opredelitev lekarniške mreže. Ob tem pa tudi, da bo omogočeno vertikalno povezovanje v lekarništvu. Odbor Državnega zbora je pred glasovanjem sicer spremenil predlog novele, saj je nekaj členov izbrisal. Zdaj velja, da lahko samoupravna lokalna skupnost ustanovi veledrogerista, dobički pa se razdelijo oziroma porabijo za poslovanje, naložbe, kadre in opremo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.