14:53, pet, 3. Maj

Kmalu šesti Festival vin Osrednjih Slovenskih goric Vincar





V samostanski kleti v Sveti Trojici v Slovenskih goricah bo v petek, 20. oktobra 2023, od 18. ure naprej šesti festival vin osrednjih Slovenskih goric Vincar.

Organizator tega dogodka je Društvo Vincar. Tokrat bodo spet združili moči z vrhunskimi vinogradniki iz občin Slovenskih goric, da obiskovalcem pričarajo edinstveno doživetje. Tako pripravljajo bogat program, odlična vina, kulinariko in še mnogo več, so napovedali.

Martina Breznik Krajnc je dejala: “Skupaj lažje rastemo, skupaj zmoremo več! Slogan, ki pove veliko o povezovanju, sodelovanju in medsebojni pomoči. In prav s tem sloganom raste naš Festival vin Osrednjih Slovenskih goric, ki bo tudi letošnje leto, potekal v veličastni Samostanski kleti v občini Sveta Trojica.”

Ob tem dodaja: “Danes že lahko rečemo, da je festival tradicionalen. Po uspešnem prvem festivalu, ki sem ga pričela kot takrat še aktualna Cerkvenjaška vinska kraljica, smo skupaj z Društvom za ohranjanje kulture Vincar in lokalnimi društvi vinogradnikov (Lenart, Benedikt, Cerkvenjak, Sveta Trojica, Sveta Ana in Sveti Jurij v Slovenskih goricah) to še nadgradili vse do letos, ko je pred nami že 6. Festival vin Osrednjih Slovenskih goric.”

Pestro dogajanje bodo nadgradili z vokalno skupino, degustacijo odličnih lokalnih vin in ostalimi majhnimi presenečenji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.