06:30, sre, 15. Maj

Knjižnica v Rušah (do)končno v novih prostorih





Danes se je po več letih čakanja knjižnica Janka Glazerja Ruše dokončno preselila v nove prostore. S slovesnim prerezom traku, ki sta ga prerezala župan Občine Ruše Uroš Razpet in direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak, sta tudi uradno predala knjižnične prostore svojemu namenu.

nova knjižnica Janka Glazerja Ruše (28)

Po dolgih letih prepolnih polic in gostovanja v premajhnih prostorih, so danes v svoj namen predali novo knjižnico Janka Glazerja. “Knjižnica bo delovala v najetih prostorih v objektu Merkatorja, s čimer sta tako rekoč ubiti dve muhi na en mah. Prostor, ki je žalostno sameval, bo napolnjen z novo vsebino, hkrati pa so Rušani dobili novo, enkrat večjo knjižnico za manj kot 70.000 EUR investicijskih stroškov. V dobrih petih mesecih so delavci režijskega obrata občine z zunanjimi izvajalci usposobili 287 m2 površin, ki so ustrezno dostopne tako za starejše kot gibalno ovirane osebe,” je dejal župan občine Ruše, Uroš Razpet. “Skupaj z Občino Ruše smo že dlje časa iskali nadomestno rešitev, vendar so bili vsi dozdajšnji poskusi neuspešni. Zdaj je župan Uroš Razpet našel možnost preselitve v dvakrat večji prostor, na zelo dobri lokaciji in brez arhitekturnih ovir, kar nam je bilo še posebej pomembno” je povedala Turjakova.

Ruše niso znane le po organizirani bralski tradiciji in nekaj desetletni zgodovini knjižničarstva, ampak so Rušani s svojimi leposlovnimi deli pomembno sooblikovali literarni prostor Slovenije. Prav zato je nova knjižnica Janka Glazerja tudi poklon njihovemu delu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.