23:13, sre, 8. Maj

Stekla reševalna akcija Kočevca, ki v isti postelji spi, je in opravlja potrebo, toda vse ne teče gladko …





Poročali smo o moškemu, ki zaradi bolezni in onemoglosti že štiri mesece ne more vstati iz postelje, da bi odšel na stranišče opraviti potrebo. V isti postelji tako tudi spi in je hrano, ki mu jo nastavijo čim bližje. Danes so se pristojne službe zganile, da bi mu po štirih mesecih težav pomagale.

Na portalu Preiskovalno.si razkrivajo, kako je prišlo do tega in kako naj bi, dokler niso zagnali vika in krika, na Andreja iz Kočevja pozabili vsi, razen dobre sosede Slavi.  Moški je star 59 let in ima zaradi bolezni take hude bolečine, hkrati pa je tako onemogel, da ne mora vstati iz postelje. Na portalu Preiskovalno.si pravijo, da so ga pustili na cedilu tako zdravniki kot socialni delavci.

Danes so prišli vsi in ponujali različne rešitve

V petek ga je obiskal kočevski podžupan in zatrdil, da bodo še danes za Andreja poiskali rešitev in da bodo na Občini Kočevje ugotovili, kdo je pri tem primeru zatajil.

Danes se je že zjutraj v Kočevju na naslovu 59-letnega nesrečnika začelo dogajati, poročajo na portalu Preiskovalno.si in dodajajo, da je bil zjutraj na Občini Kočevje s predstavniki Zdravstvenega doma, CSD, DSO.

CSD bi ga poslala k narkomanom

Čez uro in pol sta k Andreju, ki ne more niti vstati, prišli socialni delavki, ki sta mu ponudili premestitev v zavetišče za narkomane, so zapisali na portalu. Andrej je to možnost zavrnil, saj je nesprejemljiva. Tam bi namreč še vedno samo ležal v postelji, pred tujimi ljudmi bi moral opravljati potrebo v postelji, saj ponoči tam razen uporabnikov zavetišča ni odgovorne osebe. Sobo pa bi si moral deliti s štirimi osebami, so še dodali na omenjenem portalu.

Očistili bodo njegove prostore in popravili strop, zamenjali okna …

Sledil je obisk podžupana Andrej Mladenovič in mojstra, ki bo uredil boljše bivanjske pogoje v stanovanju. Podžupan je po poročanju portala dejal, da imajo nekaj možnih rešitev, a še ne dokončnih – treba bo počakati. Do takrat pa bodo Andrejevo sobo očistili, naredili nove omete, popravili strop, ki se zdaj podira, odstranili razbita okna in dali nova. Obljubili so tudi novo, bolniško posteljo.

Založili njegovo vlogo za sprejem v dom starostnikov

Potem sta prišla še župan Vladimir Prebilič in direktor zdravstvenega doma Emir Kuduzović. Župan je napovedal, da urejajo vlogo za sprejem v dom starejših občanov, vloga naj bi bila že zdavnaj oddana, a naj bi jo založili, še poročajo na portalu Preiskovalno.si.  V zdravstvenem domu pa naj bi Andreju priskrbeli rehabilitacijo in redne fizioterapije, prav tako naj bi ga od zdaj redno obiskovala patronažna sestra.  Kasneje je z občine prišla še novica, da bodo poskrbeli za čiščenje in deratizacijo hiše.

Več o začetku današnje reševalne akcije je zapisano na portalu Preiskovalno.si TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.