07:16, pon, 6. Maj

Korošci s številnimi vprašanji za ministra





Ker je po mnenju večine Korošcev izgradnja tretje razvojne osi za Koroško izjemnega pomena, so ti vnovič pisali na vlado. Novega ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča med drugim sprašujejo glede pristojnosti in postopkov v zvezi s hitro cesto ter o novi študiji prometne obremenitve iz leta 2012.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Predsednica GZS Območne zbornice Koroška Mojca Kert in regijski koordinator za tretjo razvojno os, prevaljski župan Matic Tasič, sta v pismu ministru Gašperšiču navedla, da so Korošci zelo zaskrbljeni zaradi zadnjih dogajanj okoli tretje razvojne osi in s tem povezanih predlogov o časovnem odmiku izboljšanja cestne infrastrukture oz. “ravni prometnih uslug”, zato pričakujejo hitre in jasne odgovore.

Med drugim jih zanima, kdo je zadolžen za pripravo dokumentacije za gradnjo tretje razvojne osi in kako je mogoče, da je severni del osi kot prioritetno opredeljen v zaostanku glede na južni del osi. Glede trase Velenje-Slovenj Gradec, za katero je že sprejet državni prostorski načrt, Korošce med drugim zanima, v kakšni fazi so aktivnosti za pripravo dokumentacije in odkup zemljišč.

Glede študije prometne obremenitve odsekov koroških cest iz leta 2012 pa Korošce zanima, kdo je sprejel odločitev o novi študiji, potem ko so že obstajale predhodne študije, koliko je nova študija stala, kdo je opravljal prejšnje študije in kakšne so vsebinske razlike med študijami ter zakaj študija še ni bila predstavljena zainteresirani javnosti.

Korošci, ki na več ravneh želijo prepričati vlado o nujnosti hitre ceste v regijo, prosijo za novembrski termin sestanka na ministrstvu glede tretje razvojne osi, odgovore ministra pa pričakujejo do 7. novembra letos.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.