16:14, pon, 29. Apr

Kristjan Čeh in Nika Milošič postala športnika leta 2023 Mestne občine Ptuj





V Dominikanskem samostanu na Ptuju so se s prireditvijo Športnik leta 2023 v Mestni občini Ptuj poklonili najboljšim ptujskim športnicam, športnikom, ekipam, trenerjem, zaslužnim športnim delavcem, nadarjenim mladim športnikom, državnim prvakom in drugim.

Na slovesnosti so podelili dvaintrideset priznanj v dvanajstih različnih kategorijah. Najodmevnejša priznanja so prejeli Kristjan Čeh, kot najboljši športnik leta 2023 v Mestni občini Ptuj, Nika Milošič, kot najboljša športnica leta 2023 v Mestni občini Ptuj in Boris Premzl, ki je dobil nagrado za življenjsko delo na področju športa.

Najboljši športniki leta 2023 v posameznih kategorijah

Naj športnik 2023:

1. Kristjan Čeh (Atletski klub Ptuj)
Kristjan Čeh je na svetovnem prvenstvu v atletiki v metu diska v Budimpešti zasedel drugo mesto. Atlet je nanizal številne zmage na tekmah Diamantne lige, zmagal na tekmi za evropski pokal in je postavil svoj nov osebni rekord 71,86 metra.

2. Anej Čurin Prapotnik (Atletski klub Ptuj)
Anej Čurin Prapotnik je trenutno najhitrejši Slovenec, ki je lani v teku na 100 metrov dosegle osebni rekord 10.27. Sprinter je državni prvak v teku na 100 metrov in je lani tekmoval tudi na evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane.

3. Luka Perkovič (Judo klub Drava Ptuj)
Luka Perkovič je v Hočah osvojil naslov državnega prvaka v judu v kategoriji do 73 kilogramov. Ob tej zlati medalji je prejel še dve bronasti medalji, saj je bil tretji na evropskem in svetovnem prvenstvu v disciplini combat sambo.

Naj športnica 2023:

1. Nika Milošič (Odbojkarski klub Nova KBM Branik Maribor)
Nika Milošič je bila kapetanka slovenske mladinske odbojkarske reprezentance, ki je zmagala na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Osemnajstletna odbojkarica je stalna članica slovenske članske reprezentance, ki je igrala na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre. Nika Milošič je v lanski sezoni v dresu Odbojkarskega kluba Formis dosegla največ točk v 1. državni odbojkarski ligi.

2. Maja Bedrač (Atletski klub Ptuj)
Maja Bedrač se je zelo izkazala na balkanskem prvenstvu v atletiki, saj je zmagala v atletskem sedmeroboju. Atletinja je dobila zlato medaljo tudi na dvoranskem prvenstvu, potem ko je slavila v skoku v daljino z rezultatom 622 centimetrov.

3. Majda Raušl (Strelski klub Ptuj)
Majda Raušl je osvojila tretje mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračno pištolo. Odlična strelka je v paru s Sašem Stojakom postala državna prvakinja, medtem ko je z ekipo Strelskega kluba Ptuj zasedla drugo mesto v Sloveniji.

Najboljša moška ekipa:

Strelski klub Ptuj
Strelski klub Ptuj je v sezoni 2022/2023 osvojil drugo mesto v 1. A državni strelski ligi v streljanju z zračno pištolo. Pod ta ekipni uspeh so se podpisali Sašo Stojak, Majda Raušl, Matija Potočnik in Zlatko Kostanjevec.

Najboljša ženska ekipa:

Ženski rokometni klub Žiher hiše Ptuj-Ormož
Članska ekipa Ženskega rokometnega kluba Žiher hiše Ptuj-Ormož je v sezoni 2022/2023 zasedla 7. mesto v 1. A državni rokometni ligi. Ob nastopanju v ligaškem tekmovanju so se solidno odrezale tudi tekmovanju za Pokal Slovenije.

Nagrada za življenjsko delo na področju športa:

Boris Premzl (Kegljaški klub Drava Ptuj)
Boris Premzl se je rodil 5. oktobra 1952 na Ptuju. Otroška leta je preživel v Marjeti na Dravskem polju in v Staršah, kjer je s sovrstniki igral nogomet, namizni tenis, odbojko in tudi hokej na ledu. Pri štirinajstih letih je kratek čas treniral nogomet v Nogometnem klubu Aluminij. V času srednje šole je bil aktiven kot nogometni vratar v NK Starše, v času študija v Ljubljani pa je bil dve leti rokometni vratar v Rokometnem
klubu Šentvid. Ko so leta 1972 ob domači gostilni v Staršah zgradili dvostezno kegljišče, se je prvič spoznal s tem športom, ki ga je močno pritegnil. Od takrat naprej je hkrati tekmoval v kegljanju za Kegljaški klub Starše in v nogometu za Nogometni klub Loka-Rošnja. V ptujsko kegljanje je vstopil leta 1991, potem, ko se je leto prej z družino iz Rošnje preselil na Ptuj. Leta 1992 je postal predsednik Kegljaškega kluba Drava in je na tem mestu neprekinjeno vse do danes. V tem času je klub močno napredoval. Moška ekipa se je leta 2001 prvič uvrstila v 3. državno ligo, pred dvajsetimi leti so ustanovili še žensko ekipo, ki je bila dvakrat prva v 2. državni ligi, skrbeli so za vzgojo mladih
kegljačev, pridobili kegljaške sodnike in trenerje z licenco. Prav tako je bil glavni organizator mednarodnih turnirjev, ki so potekali na kegljiščih pri Hotelu Super Li in v Deta centru, vsako leto pa klub organizira turnirja v borbenih igrah in prvenstvo Ptuja na 120 lučajev za ekipe in posameznike oz. posameznice. Boris Premzl je bil prvak Ptuja v letih 2015 in 2016, sicer pa je zadnjih 16 let stalni član prve ekipe Drave. Zraven rednega kegljanja se Boris Premzl, kot aktivni član Športnega društva Center, več kot 25 let ukvarja tudi z malim nogometom, zadnji dve leti s hodečim nogometom. V Kegljaški zvezi Slovenije je bil aktiven v Statutarni komisiji, v Območni tekmovalni skupnosti Maribor pa je bil več mandatov član upravnega in sedaj nadzornega odbora. Boris Premzl že več kot 30 let skrbi za razvoj ptujskega kegljanja, v katerem je s svojim strokovnim in zavzetim delom pustil neizbrisen pečat.

Najuspešnejši trener:

Zlatko Kostanjevec (Strelski klub Ptuj)
Zlatko Kostanjevec v Strelskem klubu Ptuj deluje kot glavni trener v streljanju z zračno pištolo. Pod njegovim mentorstvom se razvijajo in uspešno nastopajo mladi ptujski strelci, prav tako pa tudi člani. Slednji so lani osvojili 2. mesto v 1. A državni ligi v streljanju z zračno pištolo.

Najzaslužnejši športni delavci:

Emil Mesarič (Brodarsko društvo Ranca Ptuj)
Mladen Ajdič (Judo klub Drava Ptuj)
Janko Gabrovec (Boksarski klub Ptuj)
Sabina Markoli (Golf klub Ptuj)
Milan Stražišar (Strelski klub Ptuj)
Franc Vrbanič (Klub borilnih veščin Ptuj)
Tanja Raj (Plavalni klub Terme Ptuj)
Branko Černenšek (Kolesarski klub Perutnina Ptuj)
Srečko Kirbiš (Nogometni klub Podvinci)
Milan Slana (Avto moto društvo Ptuj)

Državni prvaki v individualnih športnih panogah leta 2023:

1. Mladinci:
Tilen Repina (Klub borilnih veščin Ptuj)
Jon Pritržnik (Kolesarski klub Perutnina Ptuj)

2. Člani:
Jan Hribernik (Golf klub Ptuj)
Sašo Stojak (Strelski klub Ptuj)
Veronika Domjan (Atletski klub Ptuj)
Andreja Hudin (Boksarski klub Ptuj)

Okrogle obletnice delovanja klubov ali društev

Brodarsko društvo Ranca Ptuj – 50 let delovanja
Brodarsko društvo Ranca Ptuj je bilo ustanovljeno 14. januarja 1973. V petdesetletni zgodovini je društvo skrbelo za razvoj vodnih športov in za urejenost območja ob rekiDravi. Ob jubileju so lani izdali pregledni zbornik, ki zajema 240 strani zgodovine društva in okrog 400 izbranih fotografij.

Planinsko društvo Ptuj – 70 let delovanja
Planinsko društvo Ptuj je bilo ustanovljeno 25. novembra 1953. Člani društva so bili v sedemdesetletni zgodovini aktivni na številnih planinskih področjih dela. Gre za odlično organizirano društvo, ki šteje nekaj več kot 780 članov.

Nogometni klub Drava Ptuj – 90 let delovanja
Nogometni klub Drava je bil ustanovljen 14. maja 1933. V teh letih so v ptujskem klubu vzgojili številne odlične igralce in so nekaj let nastopali tudi v 1. slovenski nogometni ligi. Trenutno se zelo trudijo pri vzgajanju mladih nogometašev v Nogometni šoli Drava, medtem ko v sezoni 2023/2024 članska ekipa Drave igra v 3. državni nogometni ligi vzhod.

Najperspektivnejša športnika za leto 2023:

Zala Mojsilovič Meznarič (Plavalna akademija Kurent)
Zala Mojsilovič Meznarič je nadarjena mlada plavalka, ki si je v letu 2023 priplavala številna mesta na stopničkah v kadetski, mladinski in članski konkurenci. V članski konkurenci je osvojila tretje mesto na 200 metrov delfin. Mlada plavalka je s slovensko reprezentanco nastopila na različnih tekmovanjih.

Andraž Rajher (Atletski klub Ptuj)
Andraž Rajher je odličen mlad metalec kladiva. V lanski sezoni je med mlajšimi mladinci postal državni in balkanski prvak, na evropskem prvenstvu pa je zasedel četrto mesto.

Najuspešnejša srednja šola:

Gimnazija Ptuj
Športniki Gimnazije Ptuj so bili v letu 2023 kot posamezniki uspešni v atletiki, plavanju, športni gimnastiki, judu in streljanju. Izkazale pa so se tudi gimnazijske ekipe, ki so dosegle vidne uspehe v gimnastiki, rokometu, nogometu in košarki tri na tri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.