07:59, ned, 5. Maj

Langerjeva vila: V pogajanjih zmagal najslabše ocenjen ponudnik, dražji od najboljše ocenjenega in najcenejšega





Na izredni seji so mariborski mestni svetniki odločali o projektu Langerjeve vile. Potrdili so novelacijo investicijskega programa za obnovo slednje. V Gibanju Svoboda pa so ob tem opozorili na potek izbire pripravljavca dokumentacije.

Na mariborski občini sicer želijo denar pridobiti na razpisu, 3,77 milijona evrov evropskega ter 666 tisoč evrov državnega denarja. Tako bi občina morala zagotoviti 307 tisočakov lastnih sredstev, dve tretjini stroškov je že bilo realiziranih, je povedal mariborski župan.

Zakaj je sploh bilo potrebno pogajanje?

Karin Jurše – Gibanje Svoboda je opozorila na postopek izbire pripravljavca dokumentacije. V razpisu so imeli zapisano, da lahko izvedejo pogajanje. Postavlja se vprašanje, zakaj je to bilo potrebno, glede na to, da je dobila najcenejša ponudba največ točk. Eden izmed ponudnikov, Miha Fujs MF arhitektura, je sprva oddal najdražjo ponudbo, zato bi po njenem mnenju morali ponudbo odstraniti. Ker se cenejša ponudnika pogajanja nista udeležila, je delo na koncu dobil ravno on.

VIR: Seja MOM

Opozorila je tudi na, po njenih besedah, zelo zanimivo izbiro izvajalca rušitvenih del

K oddaji ponudbe za rušitvena dela so povabili pet ponudnikov,  ki so se odzvali povabilu. Izbrali so podjetje Vitom, ki se je na razpis prijavil le dve uri pred koncem razpisa in je bil najcenejši. To je po besedah Juršetove skrajno nenavadno. Tudi v tem primeru so prvotno pozabili na 100 kvadratnih metrov, ki bodo sedaj obračunana, kot dodatna dela.

VIR: Seja MOM

S 23 glasovi za in nobenim proti so sicer novelacijo investicijskega programa za obnovo Langerjeve vile potrdili. Juršetova pa je dodala še, da so aneksi postali stalna praksa mariborske občine in da s takšnim načinom omogočajo ponudnikom, da s končnim zneskom presežejo zneske drugih, cenejših ponudnikov. 

Več podrobnosti pa v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.