16:47, sob, 18. Maj

Začela so se dela na odseku štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico





Danes so je začela prenova odseka med Framom in Slovensko Bistrico.

Danes se je po napovedih Darsa stekla obnova 3,7-kilometrskega odseka štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico, za katero je Dars v začetku leta izbral skupno ponudbo soboškega gradbinca Pomgrad in ptujske družbe CP Ptuj. Vrednost njune ponudbe je nekaj manj kot 17,9 milijona evrov brez davka oz. skoraj 21,8 milijona evrov z davkom.

Kako bo potekal promet?

Dela bodo po napovedih Darsa predvidoma trajala do sredine oktobra. V prvi fazi, ki bo trajala predvidoma do 5. junija, bodo vzpostavljene zapore prehitevalnih pasov, promet bo tako potekal po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer. V drugi fazi bo vzpostavljena popolna zapora odseka proti Mariboru, promet pa bo preusmerjen na odsek proti Ljubljani. V tretji fazi bo nato sledila še zapora odseka proti Ljubljani, promet pa bo po dveh pasovih tekel na odseku proti Mariboru. Zaradi gostote prometa je pričakovati zastoje.

Na notranjem ringu izvoza AC Fram se nahaja začasna deponija materiala za potrebe predvidene izvedbe rekonstrukcije AC A1, povezava Fram – Sl. Bistrica.

Na drugem delu Slovenije se bo medtem nadaljevala prenova odsekov na dolenjski avtocesti. Dars je tako v četrtek objavil razpisa za izbor izvajalca za prenovo odsekov med Bičem in Trebnjim ter odsekov med Novim mestom in Kronovim ter Kronovim in Dobruško vasjo, skupaj s prenovo priključka Kronovo. Tudi v teh dveh primerih bo Dars na ponudbe čakal do prvih dni junija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.