02:11, pet, 17. Maj

Latvijski in avstrijski policisti zapuščajo PU Maribor





Skupini latvijskih in avstrijskih policistov danes zaključujeta svojo misijo na območju Policijske uprave (PU) Maribor. Kot so sporočili iz PU Maribor, bosta oba kontingenta Slovenijo zapustila v četrtek, ob tem pa so poudarili, da so bili z delom tujih policistov zelo zadovoljni, saj so bili ti prizadevni, prilagodljivi in pripravljeni pomagati.

latvijski in avstrijski policisti, foto STA

Latvijski kontingent, ki je v Slovenijo prišel na pomoč v času najhujše begunske krize, sestavlja deset policistov, sedem med njimi je z delom pričelo že 10. novembra lani, trije pa so se jim pridružili 9. decembra. Svoje delo so skupaj s pripadniki slovenske posebne policijske enote opravljali v nastanitvenem centru v Šentilju.

Avstrijski kontingent policistov pa je sestavljalo šest policistov. Štirje so v Sloveniji z delom začeli 9. novembra lani, dva pa že 12. oktobra. Avstrijski policisti so svoje delo opravljali na več lokacijah, in sicer v Gruškovju, Šentilju, Petišovcih in Gornji Radgoni, zdaj pa se vračajo v svoje matične enote v Avstriji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.