09:46, pon, 20. Maj

Lavre bi povabilo za vodenje UKC Maribor sprejel





Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, ki se neuradno omenja kot kandidat za imenovanje na mesto vršilca dolžnosti direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, teh neuradnih informacij ne komentira. Je pa danes dejal, da bi mesto v. d. direktorja sprejel, če bi ga svet UKC Maribor izbral za to.

Janez Lavre, foto: STA

Svet zavoda UKC Maribor je v sredo zvečer po dolgi razpravi odločil, da za direktorja UKC Maribor po umiku Gregorja Pivca ne izbere nobenega izmed na razpis prijavljenih devetih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Kot je po seji povedala predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek, bodo sejo nadaljevali v ponedeljek, ko bodo odločali o imenovanju v. d. direktorja.

Neuradno se kot kandidat za v. d. direktorja omenja direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, a predsednica sveta zavoda o imenih v sredo ni želela govoriti.

Lavre koroško bolnišnico vodi od leta 2007, trenutni mandat na čelu slovenjgraške bolnišnice pa je začel oktobra lani. Na razpis za direktorja UKC Maribor se ni prijavil, po navedbah časnika Večer pa sicer že dolgo velja za favorita ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc.

Če bo Lavre izbran za v. d. direktorja UKC Maribor, bo nato svet zavoda slovenjgraške bolnišnice predvidoma odločal o imenovanju v. d. direktorja tega zavoda. Neuradno se kot možna kandidatka za v. d. direktorice koroške bolnišnice omenja sedanja pomočnica direktorja za strokovne zadeve v tej bolnišnici Jasna Uranjek.

V okviru tokratnega razpisa za imenovanje direktorja UKC Maribor je sicer razpisna komisija v ožji izbor uvrstila nekdanjega predsednika uprave NKBM in generalnega direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca. A ta na tajnem glasovanju v sredo zvečer ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda. Podprli so ga trije člani sveta zavoda, dva sta bila vzdržana, šest jih je bilo proti.

Ustanovitelj UKC Maribor je država, ustanoviteljske pravice in obveznosti v UKC pa tako izvaja vlada prek sveta zavoda. Svet zavoda ima enajst članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani pa so iz bolnišnice.

Dosedanjemu dolgoletnemu direktorju UKC Maribor Gregorju Pivcu, ki se je konec aprila po očitkih ob reševanju kadrovskih težav na anesteziologiji odločil za umik z direktorskega mesta, odpovedni rok poteče 20. junija letos.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.