12:19, sob, 18. Maj

Letošnja postojanka dneva Slovenske vojske je Maribor





Praznovali se bo v torek, 14. maja 2024, v dvorani Tabor in pred njo.

Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja, v spomin na leto 1991, ko se je prav na ta dan prvič v slovenski zgodovini začela uriti prva generacija nabornikov. V počastitev praznika Slovenska vojska vsako leto pripravi slovesnost, že drugo leto zapored pa bodo dogajanje razširili in odprli za širšo javnost. Iz ljubljanskih Stožic, kjer so dan Slovenske vojske praznovali lani, se postojanka seli v Maribor.

Slovenska vojska z dnevi odprtih vrat svojih vojašnic in vadišč izreka dobrodošlico državljankam in državljanom. Gre za niz dogodkov v okoljih, kjer izvaja različna usposabljanja, Slovenska vojska pa jih pripravlja ob svojem dnevu 15. maja.

Pestro dogajanje 

V torek, 14. maja 2024, boste lahko v dvorani Tabor in pred njo spremljali celodnevno dogajanje in ob tem spoznavali različne poklice, ki jih opravljajo pripadnice in pripadniki Slovenske vojske. Več pa bodo predstavili na novinarski konferenci prihodnji teden.

Večerni program v dvorani Tabor se bo začel ob 18. uri s protokolarno slovesnostjo, ki ji bo sledil koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti, znanimi slovenskimi glasbenicami in glasbeniki. Zbrane bodo zabavali Nina Pušlar, Vlado Kreslin, Tomislav Jovanović – Tokac in Leopold I., na sporedu pa bo tudi glasbeno presenečenje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.