07:52, pon, 6. Maj

Likej tudi v Mariboru





Vljudno vabljeni na predstavitev Likeja, ki bo v četrtek, 5. 6. 2014, ob 18h, potekala v prostorih Kulturnega Inkubatorja, Koroška cesta 18, 2000 Maribor.

Zajeta slika

Likej ni nič takšnega kot je Platonova ali katera koli druga, venomer platonistična, Akademija. Tudi ni nikakršna pred moderna, venomer tako ali drugače religiozno-znanstveno nastavljena, moderna ali post-modernistična Univerza. Likej ravno tako ni »učilišče«, tisto neko »spodnje«, »nižje« od Akademije in Univerze, ki da je rezervirano za »nižje«, tj. ženske, delavke ter delavce ali brezposelne in kar je še tega »spodnjega materiala in materije«, ki ga nenehno proizvaja in utrjuje vzvišena zahodna (vse)vednost, locirana predvsem na Akademijah in Univerzah.

Za vse, ki niste uspeli slediti delovanju Likeja v Kopru ali pa ga do sedaj niste spoznali, se Likej tokrat predstavlja tudi v Mariboru. Ne zamudite predstavitve, ki bo v četrtek, 5. 6. 2014, ob 18h, potekala v prostorih Kulturnega Inkubatorja, Koroška cesta 18, 2000 Maribor.

Likej vam bodo predstavili:
mag. Andrej Marković,
mag. Primož Turk in
dr. Tonči Kuzmanić.

Predstavitev bo potekala v slogu predavanja, kasneje pa bodo odprli prostor za diskusijo in skupnostno mišljenje. Govorci bodo povedali »za kaj jim gre v Likeju« in kateri so načini njihovega delovanja.

Dodatne informacije o Likeju: www.likej.si

Celoten opis Likeja si lahko ogledate tukaj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.