09:28, pon, 20. Maj

Logožar neuspešno ponovno na položaj dekana





Nekdanji dekan mariborske ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) Klavdij Logožar, ki je lani zaradi prodaje diplomske naloge svoje študentke izgubil ta položaj, se ponovno poteguje za dekanski stolček. A na današnjem glasovanju v akademskem zboru fakultete je prejel le dva od 78 glasov.

Klavdij Logožar, foto: STA

Za dosedanjega vršilca dolžnosti dekana Davorina Kračuna, ki bi se sicer lahko že upokojil, je glasovalo 43 članov akademskega zbora, za vršilca dolžnosti prodekana za raziskovalno dejavnost Damijana Mumela pa 30.

Rezultat današnjega glasovanja na akademskem zboru bo posredovan senatu fakultete, a za slednjega ni obvezujoč. Glede na prejeto število glasov je sklepati, da Logožar nima možnosti za ponovno izvolitev. Dekana članice univerze na koncu postopka imenuje rektor univerze na predlog senata fakultete za dobo štirih let.

Logožar na vprašanje STA, zakaj se je odločil za ponovno kandidaturo za dekanski položaj, ni želel odgovoriti. Redkobeseden je bil tudi v komentarju rezultata današnjega glasovanja. “Z mojega zornega kota je bilo pravzaprav vseeno, kdo zmaga,” je dejal. Dodal je, “da so določene stvari še vedno odprte in so odgovornost tako poslovodstva kot senata”, kjer sta prisotna oba protikandidata Kračun in Mumel.

Logožar se je znašel pod plazom kritik, potem ko je časnik Dnevnik julija lani razkril, da je leta 2008 prodal vsebino diplomskega dela svoje študentke kot študijo Darsu za 24.000 evrov, in to brez vednosti študentke. Zato ga je rektor Igor Tičar po izglasovani nezaupnici na akademskem zboru oktobra lani razrešil z mesta dekana EPF, a ostaja zaposlen na fakulteti.

Po njegovi razrešitvi je vodenje fakultete kot v. d. dekana prevzel Kračun, kateremu je Logožar očital, da se je z rektorjem dogovoril za prevzem vodenja fakultete, da bi se tako izognil upokojitvi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.