03:51, sob, 4. Maj

Lokalni kandidati VESNE – zelene stranke so se predstavili na nekoliko drugačen način





Kandidatne liste VESNE – zelene stranke, katerih kandidaturo so v četrtek, 24. marca 2022, uspešno vložili v vseh volilnih enotah, v vseh oseminosemdesetih volilnih okrajih, so zapolnjene z osemdesetimi ljudmi z vizijo in odločnostjo za spremembe.

S predstavitvijo kandidatov v okviru čistilnih akcij so danes, 26. marca, pokazali, da so zavezani konkretnim akcijam. Predstavitev kandidatov na nekoliko drugačen način je potekala širom Slovenije, v Celju, Dolu pri Hrastniku, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici.

Sopredsednica VESNE – zelene stranke, Urša Zgojznik, ki se je udeležila čistilne akcije v Ljubljani, je dejala, da so se za tovrsten način predstavitve kandidatov in kandidatk odločili z namenom manjšega ogljičnega odtisa, saj predstavitve potekajo v lokalnem okolju kandidatov, sočasno pa naredijo še nekaj dobrega za okolje – ga očistijo smeti.

VESNA – zelena stranka je nastala na osnovi spoznanja ljudi z dolgoletnimi izkušnjami na področju varovanja okolja, gospodarstva, lokalne samouprave, nacionalnih in evropskih politik, da angažma preko akcij in iniciativ ni bil dovolj. Zato so ustvarili edino pravo zeleno stranko v Sloveniji, čemur pritrjuje tudi Evropska zelena stranka.

Sopredsednika VESNE – zelene stranke sta, kot je to tradicija vseh Zelenih strank, dva in sicer sta to Urša Zgojznik in Uroš Macerl, dva izmed najvidnejših slovenskih okoljevarstvenikov.

A VESNO – zeleno stranko sestavljajo tudi drugi srčni ljudje, med njimi je še ena Slovenka leta, Petra Greiner, Vlado Poredoš – glasbenik in borec za Muro in Savo, Dušan Kastelic – dobitnik nagrade Prešernovega sklada, Ana Jug – humanitarka in predelovalka smeti, Janez Penca – častni občan mestne občine Novo mesto, založnik in bivši vrhunski športnik, dr. Jasminka
Dedić, predsednica bošnjaške kulturne zveze, Žiga Valetič – pisatelj in oblikovalec, Mihael Jazbinšek – starosta slovenskih zelenih gibanj, Jasmina Jerant – aktivistka in avtorica na področju pravic žensk, dr. Klemen Belhar – gorski reševalec in antropolog… Najmlajši kandiat VESNE – zelene stranke, je star 18, najstarejši pa 81 let.

Imena kandidatov, dvaintridesetih žensk ter oseminštiridesetih moških, najdete na spletni strani VESNE – TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.