07:12, tor, 7. Maj

Majeričeva uspešna v Mariboru, slovo Kolarjeve





Drugi dan glavnega teniškega turnirja Infond open v Mariboru, največjega ženskega turnirja v Sloveniji z nagradnim skladom 25.000 dolarjev, sta na igrišče stopili Nastja Kolar in Tadeja Majerič, uspeh pa je bil polovičen. Majeričeva je po predaji tekmice napredovala, Kolarjeva pa izpadla.

Foto: Dušanka Mlakar
Foto: Dušanka Mlakar

Popoldanski program se je začel s srečanjem med Nastjo Kolar in Srbkinjo Dorotejo Erić, ki se je na turnir uvrstila iz kvalifikacij. Kolarjeva, zmagovalka leta 2011, je bila letos druga nosilka, Erićeva pa jo je premagala s 7:5 in 6:4.

Tadeja Majerič, članica ŽTK Maribor, se je pomerila proti Heidi el Tabakh, Kanadčanki arabskih korenin, ki pa je dvoboj zaradi bolečin ob koncu tretjega niza pri rezultatu 4:6, 6:3 in 5:1 v korist Mariborčanke predala.

Eva Zagorac je z 1:6 in 4:6 izgubila proti Hrvatici Emi Mikulčić, Pia Čuk, ki na turnirju igra s posebnim povabilom prireditelja, pa je izpadla s 3:6, 6:4 in 1:6 proti Švicarki Conny Perrin.

Turnir se v četrtek nadaljuje z vsemi srečanji osmine finala, kamor se je poleg Tadeje Majerič uvrstila še ena Mariborčanka Natalija Šipek. Ta bo dvoboj proti Doroteji Erić, ki je izločila Nastjo Kolar, odigrala ob 11.30. Osrednji dvoboj jutrišnjega programa bo ob 16. uri, ko se bosta pomerili Tadeja Majerič in Švedinja Rebecca Peterson, ki je na turnirju tretja nosilka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.