01:05, tor, 21. Maj

Marčič pred Dakarjem dviguje formo





Mariborčan Simon Marčič se intenzivno pripravlja na Dakar 2017. Ta vikend je v okviru priprav na pokalno prvenstvo v Enduro – crosscountryju nastopil na dirki v Lembergu.

Marčič je sicer že dvakrat nastopil na najtežji dirki, Reli Dakar, se pa že intenzivno pripravlja na Dakar 2017. V okviru priprav tako dirka na različnih dirkah. Tako je ta vikend dirkal v Lembergu, kjer je zasedel 4. mesto.

Dirka Lemberg; Foto: S.Marčič
Dirka Lemberg; Foto: S.Marčič

Dirka sicer ni potekala po načrtih, vsaj tako pravi Marčič. “Imel sem malo smole, ker sem bil v prvi vožnji, ki traja eno uro zadnji, ker so me zalili z blatom in sem moral odvreči očala in sem se na koncu prebil do 5. mesta. V drugi vožnji sem startal kot drugi, vendar mi je spustila sprednja vilica in mi je olje zapacalo sprednjo zavoro, tako da je delala mogoče 20%,” pravi Marčič.

Simon Marčič; Foto: S.Marčič
Simon Marčič; Foto: S.Marčič

Vožnjo je končal kot 4., kar je skupno zadoščalo za 4. mesto na dirki.

Dirka Lemberg; Foto: S.Marčič
Dirka Lemberg; Foto: S.Marčič

To dirko sem si vzel kot priprave, tako, da sem vseeno zadovoljen, ker vidim da se forma pred Dakarjem dviguje. Sem pa po dirki čutil rahle bolečine v rami, ki sem si jo poškodoval na lanskem Dakarju. Letos sem sicer že dirkal tudi 5 in več urne 2-dnevne dirke, vendar gre za drugačno konfiguracijo proge, kjer se lahko vmes za nekaj minut spočiješ, saj dirkaš po etapah. Tukaj pa je bilo dvakrat po 1 uro res pritiskanja, skoki so bili precej dolgi za to disciplino in ni bilo doskočišč (lendingov) torej si pristajal na ravno, kar ni bilo ravno blagodejno za mojo ramo,” je zapisal Marčič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.