09:41, čet, 2. Maj

Marčič se pripravlja na svoj tretji reli Dakar





Mariborčan Simon Marčič se bo tik pred novim letom odpravil na eno največjih vzdržljivostnih preizkušenj v moto športu, na dirko Rally Dakar. Tekmovanje se bo v ponedeljek, 2. januarja, začelo v Paragvaju, cilj pa bo 14. januarja v Argentini. Slovenski motorist bo sodeloval na svojem tretjem reliju Dakar.

Marčič je letos na reliju Dakar izpolnil cilj, ki si ga je postavil pred odhodom – prišel je do cilja. V zadnji etapi je bil 83., skupno pa 79. “Pozdrav iz Rosaria, iz cilja Dakarja. Za to smo se borili. Hvala vsem, ki ste me podpirali,” je takrat sporočil Marčič, ki se je nato odločil, da bo sodeloval tudi na novi izvedbi te zahtevne preizkušnje po južnoameriških brezpotjih.

Simon Marčič; Foto: S.Marčič
Simon Marčič; Foto: S.Marčič

Glavne tri tekmovalne skupine v Dakarju so motorji, avtomobili, ki se delijo na manjše in večje, ter tovornjaki. Veliko konstruktorjev je te ekstremno težke pogoje izkoristilo za testiranje svojih vozil. S Simonom smo se pogovarjali že pred časom, ko je bil na intenzivnih pripravah in kondicijskih treningih. Če vas morda zanima si preberite njegov intervju.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.