19:37, sob, 27. Apr

“Maribor skozi objektiv mladih fotografov”





Včeraj so mladi na razstavi “Maribor skozi objektiv Fotografov” predstavili zaključni del deset dnevne delavnice fotografije na kateri so mladi fotografi, pod okriljem mentorice Maje Modrinjak, spoznavali osnove fotografiranja in z ujetimi trenutki na fotografijah prikazali socialne problematike med mladimi v lokalni skupnosti.

Deset dnevna delavnica, ki je tokrat imela življenjsko in sociološko pomembno noto, saj so mladi fotografi skozi objektiv predstavili najbolj pereče problematike med mladimo: alkoholizem, brezposelnost in nizka samopodoba.

Razstava, ki so jo pripravili je bila sofinancirana s strani Banke idej – Lokalnega sklada za mlade z idejami. Na delavnico se je prijavilo več kot 30 mladih, željnih novih izkušenj fotografije in organizacije samostojne razstave. Iz dneva v dan pa so nadgrajevali znanje iz fotografije in se samostojno podajali iskati najboljše fotografije na ulice Maribora. S pomočjo nastalih fotografij želijo ozaveščati vrstnike o prekomernem pitju alkohola, ki ima negativne učinke in spreminja podobo vrstnikov v lokalnem okolju.

DSC_4176

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.