16:13, pet, 10. Maj

Mariborčan po več kot treh letih znova na tekmah v svetovnem pokalu





Žan Kranjec bo prvo ime slovenske smučarske zasedbe na pokalu Vitranc (9. in 10. 3.). Obetavni Miha Oserban bo deležen domačega krsta. V karavano svetovnega pokala pa se bo po skoraj 39-mesečnem premoru vrnil Klemen Kosi, navaja Sportklub.

Uradno naj bi slovenska reprezentanca kandidate za nastop v Podkorenu razkrila v torek. A po informacijah Sportkluba, si lahko dva štarta na Pokalu Vitranc obeta tudi Klemen Kosi, ki je v svetovnem pokalu sicer nazadnje nastopal 19. 12. 2000.

Iz hitrih disciplin se je preusmeril na tehnične

Tekem svetovnega pokala v tehničnih disciplinah pa se bo udeležil prvič po kar osmih letih, v zadnjih letih je namreč veljal za specialista smuka in superveleslaloma.

Mariborčan Klemen Kosi se je pred tremi leti v Val Gardeni huje poškodoval in nato izpadel iz reprezentance. A kot navaja omenjen portal, se je Kosi v samostojnem programu kot samoplačnik na tekmah nižje ravni preusmeril na tehničnih disciplini.

“Ko sem bil v smukaški ekipi, prave izbire niti nisem imel. Zdaj sam oblikujem svoj urnik. Tehnični disciplini sta mi pri srcu. Verjamem, da sem dvignil raven,” je v pogovoru za Sportklub povedal Mariborčan, ki je sicer v svetovnem pokalu zabeležil 133 štartov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.