09:53, tor, 7. Maj

Mariborčan Rok Ažnoh najboljši Slovenec na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu





Kanadčan James Crawford je novi svetovni prvak v superveleslalomu. Petindvajsetletni smučar je za svojo prvo zmago na tekmah najvišje ravni za zgolj stotinko ugnal favoriziranega Norvežana Aleksandra Aamodt Kildeja, ki je osvojil srebro. Bron je pripadel Francozu Alexisu Pinturaultu (+0,26). Najboljši Slovenec Rok Ažnoh je osvojil 25. mesto.

Švicarski favorit Marco Odermatt je na četrtem mestu ostal brez svojega prvega odličja na svetovnem prvenstvu. Za novim svetovnim prvakom je zaostal 37 stotink sekunde. Tako kot v kombinaciji so bili na startu štirje Slovenci.

Najboljši je bil 20-letnik iz Maribora

Z 20 leti najmlajši v reprezentanci Rok Ažnoh je poskrbel za najboljši slovenski dosežek dneva. Ažnoh, ki je v St. Antonu postal mladinski svetovni prvak v smuku, je svoj superveleslalomski debi na velikih tekmah opravil zelo solidno. V cilju je za zmagovalcem zaostal 1,73 sekunde. Ažnoh ne bo nastopil v nedeljo na smuku.

Martin Čater je odstopil, Miha Hrobat je z zaostankom 1,93 sekunde končal na 28. mestu. Nejc Naraločnik je tekmovanje končal na 31. mestu, z zaostankom 2,24 sekunde.

Čater, Hrobat in Naraločnik bodo nastopili v nedeljo še na smuku.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.