12:27, tor, 14. Maj

Mariborčani in Domžalčani za nadaljevanje evropskega popotovanja





Slovenska nogometna prvoligaša Maribor in Domžale bosta danes igrala povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige. Mariborčani se bodo ob 19. uri v Sofiji merili z Levskim, Domžalčani pa bodo doma ob 20.30 gostili Šahtjor Soligorsk. Slednji so na prvi tekmi igrali 1:1, Štajerci pa 0:0.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Mariborčani se zavedajo, da morajo proti bolgarskemu podprvaku zadeti in s tem nadaljevati evropsko sezono. V preteklosti so igrali v skupinskem delu lige prvakov in evropske lige ter se leta 2014 zgodovinsko prebili v osmino finala. Lani jih je drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločila Astana in povzročila nemir. Novo v predčasno slovo od Evrope bi pomenilo nov hud udarec, saj so ljubitelji nogometa v Mariboru od leta 2011 spremljali kakovostne nogometne predstave, s katerimi so jih vijoličasti razvadili.

Domžalčani so v gosteh iztržili ugoden izid, to popotnico pa bodo skušali unovčiti za preboj v 3. predkrog. Pravijo, da imajo kakovostnejšo in bolj homogeno ekipo od tekmeca in verjamejo v preboj v naslednji krog.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.