06:07, pet, 17. Maj

Mariborska civilna zaščita dobila novo vozilo





Danes je župan MOM, dr. Andrej Fištravec predal novo terensko vozilo Jeep Javnemu zavodu za zaščito in požarno reševanje.

Dopolnjeno danes, 2.4.2014 ob 15:43

Danes, 2. aprila, so pred Javnim zavodom za zaščito in požarno reševanje Maribor (JZZPR) javno predstavili in uradno predali terensko vozilo Jeep, ki naj bi služilo svojemu namenu. Z novim avtom se je pripeljal tudi župan in ga nato predal JZZPR-ju. Župan MOM dr. Andrej Fištravec,je o tem še dodal: »Je nekdanji protokolarni avto županstva, ampak mislim, da bo tukaj prišel bolj prav.«

DSC_7877

Vozilo, ki ga je pridobil JJZPR se je prej uporabljajo za zasebne namene bivšega župana, Franca Kanglerja. V slabem letu dni so ga pobarvali, preuredili ter papirnato uredili. Testno vožnjo z vozilom so poklicni gasilci že opravili. Pravijo, da so z njim zadovoljni ter, da je namenjeno za hiter prevoz vodje intervencije na mesto intervencije.

Ob tem pa smo povprašali tudi o novem predsedniku Civilne zaščite, Andreju Verliču. Mesto, ki ga je zasedel je pripadalo Slobodanu Stojanoviču, ki pa odhaja v pokoj, s čimer je pred nekaj dnevi seznanil tudi župana. Le ta pa je Stojanoviča zaprosil, da predlaga nekoga, ki je po njegovem mnenju primeren za delo naslednika. Bivši predsednik Stojanovič se je tako odločil glede na sedanje izkušnje in dosedanja dela, predlagal bivšega podžupana Andreja Verliča. Le ta je včeraj, 1. aprila 2014 prejel vsa pooblastila in začel voditi civilno zaščito.

Na Fištravca sedaj letijo mnogi očitki, kako je lahko imenoval človeka, ki je v kazenski ovadbi. Sam pa je o tem dejal: »Če bi se pri komerkoli v javni upravi izkazala kazenska krivda, potem je normalno, da tista oseba več ne more dalje zasedati tega položaja. Moralno oporečen postaneš v trenutku obsodbe. Sem proti temu, da se ljudi javno lična in izpostavlja moralni paniki.« O imenovanju Verliča so spregovorili tudi poklicni gasilci: »Želimo si sogovornika, ki bo razumel naše delo in dobrega poznavalca komunalnega sistema v Mariboru.« Na sum koruptivnega dejanja pa je poveljnik poklicnih gasilcev v Mariboru, Aleš Ciringer pojasnil: »Mislim, da so prevetrili kandidate in da so se na osnovi meril odločili tako kot so se.«

DSC_7884

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.