21:46, pet, 26. Apr

Mariborska Knjižnica Pobrežje septembra v trgovski center, v času selitve bo zaprta





Potem ko sta se zaradi izgradnje Centra Rotovž preselili že osrednja enota in Pionirska Mariborska knjižnica, se bo zdaj selila še Knjižnica Pobrežje. Septembra bo premeščena v trgovski center Mercator Pobrežje.

Knjižnico Pobrežje bodo preselili v prostor v trgovskem centru, kjer je bila prej drogerija. “Knjižnica Pobrežje se bo selila na novo lokacijo, saj dosedanja lokacija prostorsko ni več ustrezala potrebam knjižnice in rešitev zanjo smo iskali že dlje časa,” so za STA danes povedali v Mariborski knjižnici.

V trgovskem centru bo Knjižnica Pobrežje po napovedih delovala do takrat, ko bo zgrajena nova namenska stavba za knjižnico v naselju Novo Pobrežje, ki naj bi v prihodnje nastalo nedaleč od omenjenega trgovskega centra. Dosedanje prostore je knjižnica najemala pri lastniku stavbe URI Soča.

V času selitve bo knjižnica zaprta

Selitev bo potekala med 5. in 30. septembrom in v tem času bo Knjižnica Pobrežje zaprta. Gradivo, izposojeno v njej, lahko bralci do ponovnega odprtja zadržijo doma ali pa ga brezplačno vrnejo v knjižni nabiralnik v pritličju trgovskega centra City ali v katerokoli enoto Mariborske knjižnice.

Zamudnine in opomini se za čas zaprtja knjižnice ne bodo obračunavali. Še neprevzeto rezervirano gradivo Knjižnice Pobrežje bodo uporabniki lahko prevzeli v Čitalnici osrednje knjižnice v trgovskem centru City. Dostop do ostalega gradiva Knjižnice Pobrežje v času selitve ne bo mogoč.

Na nadomestni lokaciji v trgovskem centru Mercator Pobrežje na Puhovi ulici 1 bo knjižnica odprla vrata predvidoma 3. oktobra. Tam bo odprta po enakem urniku kot doslej, torej med ponedeljkom in sredo od 13. do 19. ure, ob četrtkih in petkih pa od 10. do 15. ure.

Začno knjižnica tudi v trgovskem centru City 

Konec lanskega leta so na začasno lokacijo v trgovski center City na Trgu Leona Štuklja preselili Knjižnico in čitalnico Rotovž, saj se je na Rotovškem trgu začela izgradnja Centra Rotovž z novo knjižnico, galerijo in mestnim kinom. Maja je v omenjenem trgovskem centru začela obratovati tudi Pionirska knjižnica Rotovž.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.