20:36, ned, 16. Jun

Mariborska občina je pravnomočno dobila sodni spor za osrednjo tržnico





Saša Arsenovič, mariborski župan, je na začetku 15. redne seje Mestnega sveta MO Maribor povedal, da so danes Mestne nepremičnine vplačale kupnino za Garažno hišo Lent.

“Na usklajevanju svetniških skupin sem napovedal, danes pa je to postalo res,” je uvodoma dejal Arsenovič. “To je tisti dolg iz prvega mandata, ki se nam je danes po dolgih letih prizadevanj posrečil,” je še rekel župan in dodal: “Torej Mestna občina Maribor in Mestne nepremičnine so v sodnem postopku v celoti uspele proti inverzijo gradnje. Sodba je pravnomočna.”

Dodal je še, da so Mestne nepremičnine tik pred začetkom seje MS MOM “vplačale kupnino in z današnjim dnevom postale lastnik. Kar pomeni, da bomo imeli zdaj prvo resno garažno hišo”.

Mestna občina Maribor je namreč pravnomočno dobila sodni spor za glavno tržnico na Vodnikovem trgu. Denar za kupnino, ki so jo danes vplačale Mestne nepremičnine, gre za 2,5 milijona evrov, je zagotovil Javni Holding Maribor (JHMB).  Znesek je isti, kot je bil izpogajan.

Arsenovič je dejal, da bo parkirna hiša omogočala še boljši razvoj Lenta. In ocenil epilog kot veliko zmago za mesto. Mesto je tako dobilo v svojo last zgradbo s podzemno garažo, nad njo pa prostore, v katerem so bili sicer  trgovinski in gostinski lokali ter mlečno-mesni paviljon.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.