09:05, ned, 12. Maj

Mariborska Waldorfska šola preseljena predvidoma februarja





Waldorfska šola v Mariboru, ki ji je zaradi nujnosti izpraznitve dosedanjih prostorov celo grozila ukinitev, se bo v nove prostore v nekdanjem tehniškem centru na Valvasorjevi ulici preselila predvidoma konec januarja. Šola po novem ni več podružnica ljubljanske Waldorfske šole, temveč deluje kot samostojen zavod.

foto:sta
foto:sta

Selitev je bila sprva predvidena sredi novembra, a obnovitvena dela na novi lokaciji po besedah ravnatelja šole Maksimiljana Rimeleja zahtevajo več časa, kot so sprva načrtovali.“Predvsem je bilo treba rešiti vprašanje ogrevanja,” je povedal. Težavo so rešili s priključitvijo na toplovodno omrežje, ki se ravno v teh dneh polaga na Valvasorjevi ulici.

Tako zdaj selitev načrtujejo za konec januarja prihodnje leto. V prestavitev roka za selitev je privolilo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter šoli podaljšalo najemno pogodbo za sedanje prostore na Cankarjevi ulici do 15. februarja. “Računamo, da bomo selitev izvedli v dveh tednih od konca januarja do sredine februarja,” je pojasnil ravnatelj.

Prostore na Cankarjevi ulici mora Waldorfska šola Maribor izprazniti, ker želi ministrstvo stavbo prodati. Prostori na Valvasorjevi so že 11 let prazni in zato potrebni temeljite obnove, a bodo šoli po besedah Rimeleja nudili boljše pogoje za delovanje. Med drugim so večje in svetlejše učilnice, na dvorišču pa veliko zelenih površin, ki jih na Cankarjevi ulici v središču mesta najbolj pogrešajo.

Šola, ki jo obiskuje okoli 150 otrok, se je medtem odcepila od Waldorfske šole Ljubljana in po besedah Rimeleja od 1. oktobra letos deluje kot samostojni zavod. Šola v Mariboru deluje od septembra 1992, v šolskem letu 2012/2013 pa je vpisala vseh devet razredov in tako postala popolna devetletka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.