08:20, sre, 8. Maj

Mariborski kemiki v sodelovanje z Makedonci





Na Univerzi v Mariboru so včeraj slovesno podpisali sporazum o akademskem in znanstvenem sodelovanju med Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru in Fakulteto za tehnologijo in metalurgijo Univerze Svetega Cirila in Metoda (Faculty of Technology and Metallurgy, Ss. Cyril and Methodius University) iz Skopja.

Sporazum o sodelovanju sta podpisala prof. dr. Aleksandar Dimitrov, dekan Fakultete za tehnologijo in metalurgijo Univerze svetega Cirila in Metoda iz Skopja in prof. dr. Zdravko Kravanja, prodekan za izobraževalno dejavnost Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.
Do pobude o podpisu sporazuma med omenjenima fakultetama je prišlo na osnovi dolgoletnega sodelovanja profesorjev in raziskovalcev obeh fakultet na akademskem področju (Ceepus, Erasmus Mundus: ‘JoinEU See Penta’ …) kakor tudi na znanstvenem področju (bilateralni projekti, skupne objave…).

podpis 2

Namen sporazuma je omogočiti lažje:

– načrtovanje skupnih raziskovalnih projektov,
– izmenjavo znanja, ki je v skupnem interesu,
– izmenjavo akademskega in tehničnega osebja (profesorjev, raziskovalcev in tehnikov),
– izmenjavo študentov doktorskega študija,
– vzajemno organiziranje znanstvenih kongresov, simpozijev in srečanj,
– vzpodbujanje učne dejavnosti, kot tudi znanstvenega in pedagoškega sodelovanja.

kravanja

Po podpisu je prof. dr. Zdravko Kravanja predstavil še dve delavnici, ki v tem času potekajo v njihovi organizaciji: med 11. in 12. novembrom bo denimo potekala delavnica »Trajnostna potrošnja in proizvodnja v kemijskih in procesnih industrijah: Zeleni procesi – Uporabna biokataliza«.
Podrobnosti o sodelovanju kemikov nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.